Hands On: The Adventures of TinTin: The Game

6. september 2011 17:09 | Kommentarer (2) | Dag Nordby

En av de interessante titlene Ubisoft viste frem på Gamescom i Køln, var 3D platformsspillet The Adventures of TinTin: The Game. Spillet er selvfølgelig basert på filmen som har fått undertitlen ”Secret of the Unicorn”.

Siden den første TinTin-tegneserien kom ut tilbake i 1929 har historiene om den ofte litt for nysgerrige, men stødige journalisten TinTin underholdt mange generasjoner av lesere med hans evige jakt på mysterier, og ikke minst forsøkene på å løse dem. Ved sin side har TinTin alltid hatt hans lille hvite hund Terry, og ikke minst den alltid halvfulle Kaptajn Haddock.

Nå har Steven Spielberg og Peter Jackson, noen av de største regissørene i filmhistorien slått seg sammen for å lage en nåtidig film. Steven Spielberg har fått æren som regissør, og Peter Jackson er producer. Med de to stødige herrene bak styrepinnene er det altså noe å leve opp til for Ubisoft Montpellier, de som står bak spillet.

The Adventures of TinTin: The Game er hva man ville kalle for et klassisk plattformspill og er samtidig et spill hvor hele familien kan være med. Spillet er i beste plattformstil, fylt opp med små puzzles som skal løses før man kan bevege seg videre igjennom banene. Det er som oftest flere måter man kan komme igjennom de forskjellige banene på, eksempelvis kan man velge om man vil snike seg igjennom banen, eller man kan ganske enkelt velge å kaste sig ut i nevekamp med fiendene for å komme videre. Det skulle være en del forskjellige banetyper, alt fra de tradisjonelle plattformsbanene , og over til baner hvor man styrer et lite fly.

Spillet er delt inn i to forskjellige deler, en del hvor man kun kan spille en enkelt spiller av gangen – denne del utgjør selve historien i spillet, og så en co-op del hvor det er noen helt andre baner og puzzles som man skal forsøke å gjennomføre. Litt usedvanlig kan man faktisk spille co-op banene alene, og ikke bare sammen med en venn. Det er 50 forskjellige co-op baner som alle er rimelig sprø, fordi de er laget som TinTin’s drømmer, og i drømmer kan jo alt la seg gjøre.

Det skulle ta et sted imellom 7 og 8 timer å gjennomføre spillet. Det gjelder både selve historiedelen og co-op-delen, dermed er det altså ifølge utvikleren lagt opp til et sted imellom 14 og 16 timers underholding i selskap med TinTin og hans venner. Dette er egentlig ganske bra for et plattformsspill så lenge det viser seg å levere varene.

Spillet er fylt med god humor, og mange av elementene fra tegneserier er blandet inn. Når man for eksempel slår ned en motstander, vil det komme små fugler over hodene deres som lager pipelyder.

Fremvisningen var litt spesiell, i og med at det faktisk var den eneste fremvisning under Gamescom i Køln hvor alle som skulle se spillet fikk 3D briller på. Det var en av de første gangene hvor jeg selv har prøvd 3D briller i forbindelse med et spill, men i alle fall den første gangen jeg har brukt det i forbindelse med et plattformsspill. Det virket faktisk ganske bra, og det er godt å se at flere og flere spill tar dette til ettertrakting.

Spillet kommer ut på cirka samme tidspunkt som filmen kommer på kino den 23. desember.

Teksten er skrevet av Morten Skou
Screenshots (10)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.