Her er Årets spill på Xboxlife

20. desember 2011 23:29 | Kommentarer (9) | Espen Xandrius Leinæs

Redaksjonen har sagt sin mening om spillåret 2011, og her er våre tre vinnere og tre tapere.

Det har vært et år med mange bra spill, og en høst hvor mange av disse spillene kom mer eller mindre samtidig. Så for oss som spilljournalister har det vært et år med mye anmeldelser og nyheter. Men siden vi fortsatt er en såpass ung side, og rundet for 2 måneder siden 6 måneders dagen så slapp vi billig unna fra de første spillene i året. Men det skjer takk og pris ikke i 2012 for da vil vi være klare til å ta et hvert spill med vårt kritiske øye, og gi spillet karakteren det fortjener. Men i denne kåringen så har vi likevel tatt for oss spillåret som en helhet, og ikke bare fra April når Xboxlife.no så dagens lys for første gang. Jeg syns kåringen var en del lettere i år enn den var i fjor når jeg og Dag drev FanBox360.no, det ser ut som redaksjonen er en del mer enig enn det vi var da. Men klart da kjørte vi også en topp 10 liste og ikke bare topp 3 som vi gjør i år, men likevel burde det vært vanskeligere å finne 3 topp kandidater i et år som det har vært så mange store titler. Vi tar en titt tilbake på året som har gått og nevner de store spillene for hver måned:

Januar: Dead Space 2
Februar: Bulletstorm, Marvel vs. Capcom 3, Zumba Fitness
Mars: Crysis 2, Dragon Age 2, Top Spin 4, Homefront
April: Portal 2, Mortal Kombat, Operation Flashpoint: Red River, Virtua Tennis 4
Mai: L.A. Noire, Dirt 3, Lego Pirates of the Carribbean
Juni: Child of Eden, Hunted: The Demon's Forge, Shadows of the Damned
Juli: Earth Defence Force: Insect Armageddon
August: Deus Ex: Human Revolution
September: Dead Island, NHL 12, FIFA 12, Space Marine, Gears of War 3
Oktober: Battlefield 3, Batman: Arkham City, Dark Souls, Rage, Forza 4, NBA 2K12
November: Skyrim, Modern Warfare 3, Saints Row: The Third, Assassin's Creed: Revelations
Desember: Happy Feet 2

Så slik som man kan se av året som gikk så startet det utrolig bra med Dead Space 2, men slutter ikke fullt så bra med Happy Feet 2. Men til gjengjeld så var jo Oktober og November to måneder med mye futt. Det sitter mang en gamer fortsatt å spiller Batman, Skyrim, Battlefield eller Modern Warfare 3, og ikke tenker på spillene som kommer neste år enda.

Men uten å utsette denne kåringen noe særlig mer, vi starter med de 3 spillene som redaksjonen har funnet til å være årets store skuffelser, og vi starter med plass nummer 3:

Verste spill fra 2011 plass nummer 3: Spider-Man: Edge of TimeSpider-Man: Edge of Time var et spill som ikke ble så godt tatt imot rundt omkrig i spill verdenen, og heller ikke her på huset. Vår anmelder Casper ga spillet en 4 av 10 mulige og falt ikke helt for Spider-Man sitt tidsreise spill. På spillkritikk.no som er Norges svar på metacritic ligger spillet inne med 46 av 100 så heller ikke her har det klart å klatre opp fra gjørma. Les anmeldelsen vår av spillet her.

Verste spill fra 2011 plass nummer 2: BrinkBrink er spillet som hvor folk fant ut at Bethesda faktisk er menneskelig de også, det var et middels bra spill om en nær framtid hvor de få menneskene som var igjen på jorden kjempet for å holde seg i live. Spillet minte om Team Fortress og ble ikke veldig godt tatt imot av spillpressen. Fra vår anmelder Espen Xandrius fikk spillet en heller tvilsom 7 av 10, men på spillkritikk.no har spillet 69 av 100 så karakterene er nokså like. Les anmeldelsen av spillet her.

Verste spill fra 2011 plass nummer 1: BodycountSpillet som skuffer mest i 2011 er altså Codemasters sitt spill Bodycount, dette er vel det siste beviset vi trenger for at Codemasters bør holde seg til å lage bilspill. Bodycount skuffet så mye at vår anmelder Anders bestemte seg for å gi spillet 3.5 av 10, og det er en faktisk en bra karakter for dette spillet. På Spillkritikk.no finner vi at spillet ligger inne med 31 av 100, og vi har faktisk gitt den beste karakteren for spillet av de 5 sidene som har anmeldt det. Les anmeldelsen vår av spillet her.

Det var altså de 3 dårligste spillene og de som har skuffet oss mest, regner med at de fleste som leser denne artikkelen leser den nettopp for den neste kåringen, nemlig årets 3 beste spill. Som i stad så starter vi på plass nummer 3 og bygger oss frem til Årets spill på Xboxlife.no:

Beste spill fra 2011 plass nummer 3: Battlefield 3Dere som fulgte oss i tiden fram mot Battlefield 3 vet jo allerede hvor glad denne redaksjonen er i Battlefield så det var kanskje ikke noe sjokk at Battlefield 3 kom på pallen i årets kåring. Battlefield 3 hadde som de fleste Battlefield spill en vanskelig start med mye bugs og dårlige servere, men dette taklet de på en meget proff måte, og etter få dager var spillet oppe å kjørte med full gass. Her på huset er vi store fans av Battlefield som sagt, og nummer 3 i rekken fikk en god karakter av vår anmelder Espen Xandrius nemlig 8.5 av 10, på spillkritikk.no holdt spillet også en høy karakter med 87 av 100. Les anmeldelsen av spillet her.

Beste spill fra 2011 plass nummer 2: Batman: Arkham CityBatman: Arkham City er etterfølgeren til Batman: Arkham Asylum som fikk strålende kritikk når det kom for noen år tilbake. Kunne Arkham City klare å opprettholde denne suksessen? Ja uten tvil, ikke bare opprettholdt det suksessen, men den gikk langt forbi også. Og vår anmelder Bo Andre elsket spillet så til de grader at han likeså greit klinket til med 10 av 10 mulige, på Spillkritikk.no ligger ikke karakteren langt bak heller med hele 97 av 100. Les anmeldelsen av spillet her.

Årets spill på Xboxlife.no i 2011: Elder Scrolls V: SkyrimDet var vel kanskje ikke noen stor overraskelse at Skyrim fikk prisen for Årets spill her på Xboxlife, og spesielt ikke når man ikke kunne finne det på de andre 2 plassene. Men Skyrim fortjener virkelig Årets spill prisen fra oss da spillet igjen gjorde Bethesda til umenneskelige utviklere. Spillet er fantastisk stort og man bruker flerfoldige timer på å komme seg gjennom alle oppdragene, finne alle steder og ikke minst bare leve i den store spillverdenen. Det er så fantastisk med et spill som dette at alle som spiller det vil ha en egen mening om spillet, alle vil spille det på sin måte, og alle vil oppdage steder i sin egen fart. Spillet utfordrer deg like mye som du utfordrer spillet til å være det alle snakker om at det er. Spillet fikk en karakter 9.5 av 10 av vår anmelder Espen Xandrius, mens man på Spillkritikk.no finner spillet under karakteren 96 av 100 så igjen veldig likt som resten av spill-Norge. Vil du lese den lange anmeldelsen av spillet finner du den her.
Så der har dere årets 2 lister over de dårligste og de beste spillene i 2011, var listen som du ville satt den eller hvordan ville din liste sett ut i tilfelle? Da vil vi i redaksjonen ønske våre lesere en God Jul & et Godt Nytt År, og vi håper at dere er med oss i 2012. Vi gir oss ikke for året enda så kom gjerne innom siden og les det vi legger ut av nyheter og evt. anmeldelser, men ville bare bruke anledningen til å ønske hell og lykke i jul og nyttår.
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.