Test: Voice Studio

29. mars 2012 17:59 | Kommentarer (1) | Espen Xandrius Leinæs

Jeg hadde "gleden" av å teste Voice Studio som ligger ute på Marketplace nå, i går. Og selv om dette ikke var super gøy så ga det meg likevel noen hint om fremtiden til Xbox 360 i Norge.

Hva er Voice Studio tenker du kanskje. Vel Voice Studio er en ny app som Microsoft har lagt opp på Marketplace denne uken, som med din deltakelse kan hjelpe Microsoft og Kinect til å lære seg det norske språket. Dette er laget for at vi skal kunne få voicecommands på norsk framover, og ved å bruke denne appen så hjelper man til med prosjektet.

Det er i alt 8 lyd deler man må gjennom, og den ber deg stå og sitte forskjellige steder i rommet for hver del du utfører. For hver del vil du også motta en achievement eller en avatar gjenstand så du får litt for bryderiet. I hver del kommer det opp settninger som man må si og så klikke neste til neste settning, for hver del du tar blir det flere settninger å si, føreste del har 30 settninger, mens del 8 har 100 settninger og det øker med ca 10 for hver del.

Dette høres utrolig kjedelig ut ikke sant, og det er det egentlig også, men som sagt så hjelper man Microsoft for å lage en brukbar norsk tjeneste med Kinect så det er verdt det sånn sett. Men man får også en del informasjon i disse settningene om hvor Microsoft har lyst til å gå med denne tjeneste i norske hjem, for alle disse settningene er jo tross alt hentet fra et sted. Men på den annen side så trenger de heller ikke bety noen ting.

Den første settningen jeg fikk var Xbox Canal + Sport, her tneker jeg at kanskje Canal + vil starte å kjøre gjennom Xbox 360 slik man har sett med mange kanaler fra både USA og Storbritania. Ellers nevnes det jo mange filmsettninger, men dette kan jo ha med Zune å gjøre også selvfølgelig.

En annen ting som nevnes veldig ofte er avisen VG så her tenker jeg at enten vil vi kunne få internett på Xbox 360, eller at VG kommer med en app til boksen.

Zune Musikk er også noe som nevnes ofte, både i navnet, men også gjennom artister og låter. Så det kan virke som musikktjeneste Zune Musikk er i ferd med å komme til Norge også.

Det snakkes også om mange norske serier som feks Sinnasnekkern så jeg tror at vi vil kunne få enda mer tv apper gjennom Xbox 360 når alt dette er i boks.

Ellers snakkes det mye om Bing og søk gjennom Bing, og hvor man sier Xbox gjør ditt og datt.

Så der har du det, det er litt spennende å se hva dette bygger opp til, om det er noe i det hele tatt.

Hva tror du? Og om du vil vite mer så test gjerne ut appen slik at Microsoft får flere prøver å bryne seg på slik at vi kan få en bra Kinect tjeneste på norsk.
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.