Rykte: Xbox 720 dokument avslører konsoll for $299 med Kinect 2 i 2013

17. juni 2012 13:54 | Kommentarer (1) | Espen Xandrius Leinæs

Xboxlife Share!

Mens det er klart at Microsoft ikke planlegger å introdusere sin neste-generasjons Xbox i år, så indikerer alle skilt på at en 2013 lansering er i kortene. Et nylig lekket 56-siders dokument kaster litt lys over selskapets planer, for det de kaller "Xbox 720". Presentasjonen synes å være fra august 2010, og refererer fremtidige forbedringer som SmartGlass, Metro dashbord, og Xbox TV apps. Ved siden av sine inkrementelle Xbox 360 oppdateringer, har Microsoft en klar visjon for sin neste-generasjons Xbox - Vi har gravd inn i planene for å bringe deg de beste bitene.

Xbox 720

Xboxlife Share!

Microsoft skisserer en konkurransedyktig differensiering for sin neste-generasjons Xbox, inkludert støtte for Blu-ray, innbygd 3D og briller, sammen med apps, og ekstra sensor og syns støtte. Ved siden av en lovet 6x ytelses økning, er det også snakk om ekte 1080p med full 3D-støtte og en "alltid på" 3D støtte for konsollen. Maskinvaren indikerer at neste Xbox vil bli designet for å være skalerbar i antall CPU-kjerner og deres frekvenser. Microsoft har debattert om de skal bruke seks eller åtte ARM eller x86 kjerner klokket til 2 GHz hver med 4 GB minne DDR4 sammen med tre PPC kjerner klokket til 3,2 GHz hver for bakoverkompatibilitet med eksisterende Xbox 360 titler.

Microsoft posisjonerer sin Xbox 720 som den eneste boksen som trengs for stue underholdning i dokumentet, som gir bakgrunns innspilling funksjonalitet for TV-innhold og et enhetlig Windows 8 grunnlag for å gjøre det lettere for programutviklere å lage programmer til Xbox, PC og Windows Phone . Illustrasjoner av Xbox 720 i løpet av presentasjonen gjør det sammenlignbart i utseende til en gammel videospiller, men synes å være bare et konsept designet for bruk i 2010. Microsoft avrunder dokumentet med en lovet pris på $ 299 med sin Kinect 2 maskinvare og en prediksjon av en 10-års livssyklus med mer enn 100 millioner enheter solgt.

Kinect 2

Xboxlife Share!

Den neste generasjon av Microsofts Kinect tilbehør synes å være en trinnvis forbedring over gjeldende maskinvare. Microsoft tilbyr høyere nøyaktighet, stereobilde, forbedret stemmegjenkjenning, støtte for fire spillere samtidig, et forbedret RGB-kamera, og dedikert maskinvare behandling. Et bestemt aspekt av de lekka sidene er et fokus på fire-spiller spill og Kinect rekvisitter. "I Kinect v2 kan vi fortsette å gå utenfor kontrollere og tilby periferiutstyr og tilbehør som øker spillet muligheter," leser et notat på en av sidene Kinect ideen synes å være en som ikke er designet for å erstatte kontrollerne, men vil tillate enheter å kommunisere med sensoren. Microsofts planer for fire spillere Kinect spilling med spill innen sjangrene tivoli, dart, og basketballkamper som en bred måte å bruke den nye sporingen.

Kinect Glasses (project Fortaleza)

Xboxlife Share!

Microsoft legger ut et veikart for sine "Fortaleza" Kinect Briller - som synes å være et forskningsprosjekt selskapet jobber med. Det nevner lite av maskinvaren involvert, men brillene ser ut til å være Wi-Fi-eller 4G-aktivert og innlemmer Augmented Reality på en måte som er lik Googles prosjekt Glass augmented reality briller. Beskrevet som et "gjennombrudd heads up og hands-free enhet," Kinect Brillene er markert som et 2014 produkt som ikke vil komme sammen med Xbox 720-konsollen. Microsoft tilbyr ikke noen nærmere detaljer om hvordan brillene vil fungere på Xbox, men de ser ut til å være designet for å være mobile for bruk vekk fra konsollen.

Etter at dette dokumentet kom fram for ca 1 måned siden så har det nå blitt fjernet av advokatfirmaet Covington & Burling LLP som blant annet har Microsoft som en av sine partnere.

Så hva tror du, kan vi fortsatt vente oss en Xbox 720 når vi faller over i 2013, selv om Microsoft ikke viste noe av dette på E3 i år?
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.