Turtle Beach Ear Force X12

24. juni 2012 16:00 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

Vi har tidligere anmeldt et par hodetelefoner fra Turtle Beach, som ligger i den høye enden av pris skalaen, men det samme selskapet har selvfølgelig også headsett som utvilsomt ikke vil gjøre så ille for lommeboken, men likevel en meget rimelig kvalitet. Turtle Beach X21 som vi ser på i denne gjennomgangen bør være i en priskategori, hvor alle kan delta.

Turtle Beach X12 er den direkte erstatning av Turtle Beach X11, som ifølge Turtle Beach er selve bestselgende hodesett for Xbox 360 i verden. Personlig har jeg også vært umåtelig fornøyd med min X11 som var mitt primære hodesett over en lang periode. Derfor var jeg selvsagt veldig spent på hva X12 er fortsatt i stand til å levere.

Xboxlife Share!

Pakken inkluderer:
- Turtle Beach Ear Force X12 headset med "controller"
- RCA splitter kabel
- Xbox 360 Xbox Live stemme kabel
- Bruksanvisning og et klistremerke

Hodesettet er et kablet stereo headset, som i likhet med andre hodesett fra Turtle Beach er utstyrt med 50mm høyttalere som gir en virkelig god lyd. Hodesettet krever strøm før det fungerer, og dette er innhentet via en USB-kontakt som sitter på ledningen fra headsettet. Det er virkelig en skam at det er nødvendig å få strøm via USB, men det er åpenbart en nødvendighet. Ledningen er også nesten fem meter lang, så det burde være nok til å dekke de fleste behov.

Selv om hodesettet har en annen formfaktor enn XP400 og XP500 som vi tidligere har anmeldt, så det sitter det ganske godt rundt ørene, slik at du ikke vil bli forstyrret av for mye lyd utenfra. For å unngå at du får til å snakke for høyt - en ting til høyre vanligvis gjør når du har hodetelefoner på og hjernen din mener derfor det nødvendig å rope høyere for å overdøve lyden, så har headsettet kalt mikrofon overvåking. Dette betyr at du kan høre din egen stemme i hodetelefonen, og lar deg ikke ende opp gråtende for høyt når du chatter med dine venner over Xbox Live.

Bruker fjernkontrollen er festet på kabelen fra headsettet, er det mulig å legge til en bass boost, som gir lyden en litt mer fylde. Samme fjernkontrollen har også muligheten til å øke eller senke volumet, skru opp og ned for prate styrke og du kan også dempe mikrofonen helt via en knapp.

Xboxlife Share!

En av de fine tingene med X12 er faktisk at det er et veldig enkelt stykke maskinvare som du bare kobler til via de røde / hvite RCA-kabler fra Xbox, og du er klar til å nyte deres favoritt spill uten å forstyrre naboene. Hvis du kjører med HDMI, er det nødvendig at du har en ekstra adapter før du kan koble i headsettet og det er virkelig en skam at Turtle Beach ikke har ofret de ekstra pengene det ville ha kostet å inkludere denne adapteren i pakken.

Ved siden av arbeidet med Xbox 360, så gjør hodesettet for PC - både med lyden fra spill og mikrofon. Så hvis du ønsker en god allround stereo headset uten å ende opp rett opp i den høye prisklasse, så er X12 et veldig godt bud. Som et siste notat, som det gjelder for X12 og de andre Turtle Beach hodesett, er det mulig å kjøpe de ulike delene separat på nettet. Så for eksempel hvis du mister støy cap`en til mikrofonen, eller puten som sitter på øret har blitt litt kjedelig, ja da er faktisk mulig å erstatte dem, og selv for en rimelig pris.

Kjøp headsettet hos en av våre partnere:

Turtle Beach X12 Quality XBOX360 headset

Anmeldelse skrevet av Morten Skou for Xboxlife.dk, oversatt for Xboxlife.no av Espen Xandrius Leinæs
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.