Turtle Beach Ear Force X42

24. juni 2012 16:00 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

Hvis du har lyst på det meste av dine spill, så det er ingen tvil om at det er et pluss å stenge verden ute og leke med et headset. Vil du bare sørge for at underholdning får en ekstra zing, er det åpenbart nødvendig å ha et surround headset. Turtle Beach X42 tilbyr denne opplevelsen og har også en pris som er overkommelig for de fleste.

Ear Force X42 er en nyere versjon av super populære X41, som mange Xbox gamere verden over har utvilsomt vært meget fornøyd med. Hodesettet er trådløst og bruker samme dual-band Wi-Fi 5GHz teknologi, slik som dyerere XP400-modellen gjør. Det betyr også at du ikke vil forstyrre eksisterende trådløst nettverk - noe som var et problem med X41-modellen. I tillegg bruker de to stykker AAA batterier, som er pent gjemt bort i høyre hørelur.

Xboxlife Share!

Pakken inkluderer:
- X42 Headset med mikrofon kan fjernes
- X42 trådløs sender
- Xbox 360 stemme kabel med kontroller
- Digital optisk kabel
- 2 x AAA batterier
- Manual og et klistremerke

Å sammenligne den fysiske kvaliteten på X42 med de andre surround headset fra Turtle Beach ville være en dårlig idé, fordi selv om kvaliteten på X42 er faktisk ganske fin, så er førsteintrykket langt fra hva du får fra de dyrere hodetelefoner - og det er åpenbart ok når du har prisforskjellen i sine overveielser.

Det kan imidlertid overraske meg litt, for å passe på å høre biffene på X42 har en annen og helt rund form, som jeg personlig synes er verre enn den billigere X12 som vi nettopp har gjennomgått. Det er selvsagt en smakssak, som jeg nevnte tidligere, så forgjengeren til X42 var ganske populær - og det er ingen tvil om at X42 blir det samme.

Lydkvaliteten er i sin tur akkurat som den burde være, har X42 også noen store 50mm høyttalere - og det er enda mulighet til å justere bass og diskant ved å trykke "effekter" knappen på venstre hodetelefon. Det er fire forskjellige innstillinger: flat, ekstra bass, ekstra diskant og mer bass og diskant. Igjen, jeg personlig avsluttet med som det beste alternativet på det fjerde valget - men det er åpenbart et spørsmål om smak.

Med pakken får du den nye modellen av senderen, og Turtle Beach er dermed også her har gått bort fra å bruke det "tårnet" som de ellers ville ha brukt både X4-og X41-modellene. Den nye senderen er lett å lagre og av seg selv, dessuten når du slår av headsettet. På senderen, er det mulig å slå av surround lyden, har jeg litt vanskeligheter med å finne en situasjon der du ønsker det. I tillegg, som i de dyrere modellene, muligheten til sette høyttaler vinkler surroundlyd. Det er en veldig fin funksjon som gir noen ganske betydelige endringer i lyden - det er totalt seks ulike innstillinger. Slik kobler senderen med Xbox 360-konsollen, slik at vi kan faktisk få litt lyd, bruker den medfølgende optiske kabelen. Strøm til senderen oppnås ved å koble den til Xbox 360-konsollen via en USB-kabel.

Xboxlife Share!

Headsettet er trådløst, som jeg sa, men slipper ikke helt å bruke ledning. Hvis du ønsker å snakke med andre over Xbox Live, så det ville være nødvendig med en ledning fra headsettet inn i Xbox 360-kontrolleren. Det er faktisk ganske normalt, og som sådan spiller ingen rolle. Denne kabelen kan også bli fjernet, så hvis du ikke trenger å snakke med noen, så det henger og ikke irriterer. På samme ledning, sitter en liten styringsenhet, hvor du kan skru opp og ned voice-styrke eller slå helt av mikrofonen. Det er ikke noe alternativ å endre det normale volum - dette du gjør på headsettet selv.

Tross alt, er dette et virkelig fornuftig X42 headset som vil uten tvil kunne gjøre mange spillere glade. Prisen er ganske behagelig for et par hodetelefoner med surround lyd, og du får god valuta for pengene. Personlig er jeg ikke så fornøyd med runde hodetelefoner, siden jeg tror ikke at de er like behagelig på ørene som de mer ovale modellene er.

Turtle Beach X42 er for de som ønsker litt mer ut av deres spillopplevelse enn et par vanlige stereohodetelefoner kan tilby, men ønsker ikke å bruke alle sine penger på en av de større Turtle Beach modeller som XP400 eller XP500.

Kjøp headsettet hos en av våre partnere:

Turtle Beach X42: Wireless XBOX360

Anmeldelse skrevet av Morten Skou for Xboxlife.dk, oversatt for Xboxlife.no av Espen Xandrius Leinæs
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.