Turtle Beach Ear Force XP400

24. juni 2012 16:01 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

XP400 modell fra Turtle Beach er tydeligvis en litt mindre modell enn den rent tekniske Turtle Beach XP500, som vi tidligere har testet, men det har likevel både sine fordeler og ulemper i forhold til den litt eldre XP500. Men hvilken av de to versjonene skal man bruke sine penger på? Vi ser nærmere på Turtle Beach XP400.

Hodesettet er i form akkurat det samme som XP500. Men forskjellen er at knappene er plassert litt annerledes, og faktisk mye mer intuitiv enn den er på XP500. Det føles litt som at det er enklere tilgang til dem. I tillegg har headsettet nå et innebygd oppladbart batteri, som ifølge Turtle Beach gir opp til ca 15 timer med spilletid. Batteriet lades via den medfølgende USB-kabelen, som heldigvis er lang nok til at du kan lade det mens du spiller.

Pakken inkluderer:
- XP400 Turtle Beach Headsets
- XP400 Dual-Band Wi-Fi-enhet
- XBA Bluetooth dongle
- Lader kabel for headsettet (USB - men bare overfører strøm ikke data)
- Digital optisk kabel
- Manual og selvfølgelig et klistremerke

Xboxlife Share!

Headsettet har åpenbart full surround-lyd, som er super fin, da det gir deg en stor fordel å kunne høre hvor fiender kommer fra, sammenlignet med de klassiske stereohodetelefoner.

Den trådløse teknologien i headsettet har fått en sårt tiltrengt oppdatering, og at det er nå kjent som dual band. Dette betyr at begge kan bruke den gamle 2.4Ghz standard, men også den nye 5GHz, som blant annet har den fordelen at den ikke forstyrrer eksisterende nettverk som kjører på 2,4 GHz - en ting jeg tidligere har nevnt som et potensielt problem i min gjennomgang av Turtle Beach XP500. Men det er fortsatt den klassiske hum i headsettet, som du vanligvis ser når de er trådløse - det er fortsatt ingenting mer enn at du bare merker det når ingen annen lyd spilles, så det er definitivt å leve med.

WiFi Mottakerenheten har en ny design. I stedet for tårnet, som nå i noen år har vært en del av alle Turtle Beach headsett, har det nå blitt en liten flat boks, som er mye mindre og dermed lettere å oppbevare. Strøm til recieveren tilgjengelig fra en USB-kabel som du kobler Xbox 360.Til annen side kan en da ikke noe sted å henge headsettet når det ikke er i bruk. Recieveren er utstyrt med tre knapper, nemlig "Pair" brukes for å koble headsettet til recieveren, "Surround on / off" som selvfølgelig brukes til å slå av surround lyd og den siste og kanskje mest interessante er "surround vinkler." Med Surround vinkler kan man bestemme hvordan de virtuelle "høyttalere" i headsettet skal plasseres. Det finnes flere ulike alternativer, og det er veldig individuelt, hva du synes fungerer best.

Xboxlife Share!

Hodesettet er helt trådløst, så kan du bare koble den med Xbox 360-kontrolleren via den trådløse bluetooth dongle. Det fungerer ganske bra, og det synes faktisk at de har løst problemet at donglen ikke slukker, og dermed til slutt å bli utladet batteriet kontrolleren.

Nå skriver jeg, selvfølgelig, at det er helt trådløs, men det er selvfølgelig bare så lenge du ikke trenger å lade den, som bare kan gjøres ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen. Som tidligere nevnt, er headsettet et innebygd oppladbart batteri. Ulempen med dette er selvsagt at det er faktisk ikke mulig å bytte batteriet - eller bare raskt erstatte det med et par av standard batterier hvis du ikke ønsker å sitte med USB-kabelen for å få det ladet. Det er virkelig en skam at det ikke er mulighet for både å bruke oppladbare eller erstatte det med batterier.

Hvor XP400 kommer til kort i forhold til det større XP500 er muligheten til å lage ulike lydinnstillinger - det er ikke mulig å lage dine egne filtre, og den innebygde equalizeren, hvor du kontrollerer via Tone knappen på headsettet, bare fire forskjellige innstillinger: "Flat", "Bass Boost", "Treble Boost" og "Bass og diskant boost". Personlig endte jeg opp med det siste. Bak Limiter knappen, er det fire flere lydmuligheter, hvis eneste oppgave er å begrense de høyere lyder i spill som eksplosjoner, slik at du kan bedre fokusere på de lavere som fottrinn og lignende. Igjen er det fire forskjellige moduser: "Off", "Mild", "Medium" og "Max".

Selv om lyden selvsagt er topp hakk i XP400, så jeg fortsatt savner et par av de andre forhåndsinnstillingene, som XP500 hadde å tilby. Men det er garantert bare et spørsmål om hva man er vant til, så hvis du aldri har spilt med XP500, så det er ingen ku på isen.

En annen stor forskjell som jeg savner i XP400 er stemmen som i XP500 forteller deg hvilken forhåndsinnstilling du bare byttet til. Måten det gjøres på XP400 er lite pip som gjennom antall pip forteller deg hvilket tall er forhåndsinnstilt, er du på. Selvfølgelig er det igjen bare et spørsmål om kjekt å ha, og min gjetning er at når du har funnet den innstillingen du liker, deretter flytter du egentlig ikke så veldig ofte.

Hvis du er den ekte hardcore gamer typen, som ikke ønsker å ta sitt headset, bare fordi telefonen ringer, er det også mulig å koble telefonen til headsettet - igjen det skjer via bluetooth. Jeg tror kanskje at det er litt meningsløs gimmick, som jeg personlig ikke egentlig har den store svindelen til.

Alt i alt, er Turtle Beach XP400 et virkelig bra headset, som faktisk noen skulle også være når det nå er oppe i denne prisklassen, som det gjør. Passformen er utmerket, er lyden like - det er, som nevnt fordelene med større XP500-modellen, men det så har den ulempen at det bare går 2.4Ghz, noe som kan være en stor irritasjon for noen.

Kjøp headsettet hos en av våre partnere:

Turtle Beach XP400: Pro wireless headset

Anmeldelse skrevet av Morten Skou for Xboxlife.dk, oversatt for Xboxlife.no av Espen Xandrius Leinæs
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.