Turtle Beach Ear Force XP500

24. juni 2012 16:01 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

Når det gjelder å ha hodetelefoner av god kvalitet, så har Turtle Beach har lenge stått øverst på ønskelista for mange Xbox 360-eiere. Vi har vært i stand til å anmelde en rekke av deres hodetelefoner, og vil se på headset i begge de nedre pris klasser eller med XP500s tilfelle i den høye enden.

Xboxlife Share!

Selv om Turtle Beach nå har eksistert som et produkt i mange år, så det er bare nylig at det virkelig begynner å få ting rullende her i lille Norge. Dette er først og fremst fordi det nå er en norsk distributør av Turtle Beach produkter, i motsetning til tidligere da de vanligvis ble importert fra utlandet fra noen få norske butikker.

Dette finner du i pakken:
- XP500 Headset med mikrofon som kan fjernes helt
- XBA Bluetooth adapter til Xbox 360 kontroller
- Trådløs reciever / sender "tårn"
- Digitalt optisk kabel (TOS)
- 2 x AA batterier
- USB kabel som skal brukes hvis man skal programmere headsettet
- Brukermanual og et klistermerke

Selv når du får pakken som inneholder Turtle Beach XP500, er en ingen tvil om at det er et stykke dyrt leketøy av høy kvalitet som du har i hånden. I tillegg til hodesettet, finner en det man er fristet til å kalle for et mottaker tårn, og den trådløse mottakeren til å sette i Xbox 360-kontrolleren.

Turtle Beach XP500s spesifikasjoner er lastet med buzzwords og ny teknologi. For eksempel er headsettet trådløst i reell og at den ikke trenger å koble Xbox 360-kontrolleren og headsettet med en kabel. I stedet kan du bare bruke den medfølgende Bluetooth-senderen, som passer perfekt inn i de vanlige Xbox 360-kontrollere, men dessverre ikke alle de små fancy kontrollerne eller rattet for eksempel.

Hodesettet er laget av en meget fin kvalitet og passform er veldig bra. Området som omgir øret er laget av noe mykt, noe som betyr at de også behagelig å ha for lange perioder av gangen. Dessverre utelukker de ikke så mye støy, slik tilfellet er med f.eks headsettet, Tritton.

På hver av de to ørepluggene er det plassert en rad med knapper, og er her du kan styre alt fra volum til å bytte mellom ulike innstillinger. Det er også her du finner den knappen du må slå på og av headsettet og koble headsettet med den trådløse mottakeren, som sitter på Xbox 360-kontrolleren.

Sistnevnte sammenkobling hadde dessverre litt problemer, hovedsakelig fordi jeg fant det irriterende at det jeg glemmer sammenkobling når slike skifter batterier i kontrolleren sin. Den trådløse enheten som du setter på kontrolleren gir dessuten også mulig at man kan "dempe" mikrofonen slik at andre ikke kan høre deg når du spiller - det er en funksjon, som jeg tror er viktig, og mange glemmer å plassere den på kontrolleren, så du trenger ikke å fjerne hendene når du trenger det.

Xboxlife Share!

En av de små morsomme ting med XP500 er at det er bygd en slags "guide" i headsettet i form av en kvinnes stemme. Dette eksempelet snakker til deg når du slår av og på hodesettet - eller når den går tom for batteri. Det er en liten fancy gimmick, som faktisk er veldig fet og nyttig.

XP500 har en morsom funksjon som lar deg sette et slags digitalt filtre både mikrofonen og lyden i hodesettet. Dette kan brukes til å fremheve enkelte lyder fra spillene dine, så du i dine favoritt spill lettere kan høre når motstanderne kommer rundt hjørnet. Du kan også endre stemmen din når du snakker inn i mikrofonen slik at du kan høres ut som en helt annen. Det finnes en rekke forhåndsdefinerte filtre på Turtle Beachs nettside, krever bare at du registrerer deg - i tillegg kreves det at du har en PC, ellers kan du ikke oppdatere headsettet med de nye filtrene. Mac er dessverre ikke støttet. Du kan også se en rekke eksempler på hvordan lyden kan endres på den offisielle nettsiden under "lydklipp".

Ved første, det er 18 forskjellige filtre, som er delt inn i to grupper av 9, noe som passer, henholdsvis, trådløst og kablet modus. Du kan veksle mellom de to ulike modusene ved å trykke raskt to ganger på strømknappen. Bryteren mellom ulike forhåndsinnstillinger for hver modus er via forhåndsinnstilt knapp. Stemmen i headsettet holder deg informert om hva forhåndsinnstillingen du nettopp aktiverte.

I begynnelsen kan det være veldig morsomt å rote med alternativene, men når alt er sagt og gjort, kan du ikke markere for eksempel lyden av fottrinn uten å utelate noe annet - derfor vil du være muligens en super ninja gamer hvis du ikke har andre høres i Call of Duty enn fotspor, men det går dermed også glipp av en masse av den normale spillopplevelsen. Personlig endte jeg opp med et standard permanent filter.

Xboxlife Share!

En av de største problemene med Turtle Beach XP500 er ikke spesielt overraskende i batteri forbruket. Den spiser bare batterier på et slikt tempo at det er vanskelig å oppnå i supermarkedet og kjøpe nye til det igjen trenger et nytt sett. Den trådløse mottakeren som kobler headsettet til Xbox 360 kontrolleren slås dessverre enda hva som har ofte ført til at det har tappet batteriet på kontrolleren, uten egentlig å bruke headsettet. Dette kan selvsagt løses ved for eksempel å investere i oppladbare batterier - ellers må du bare være klar over å slå av headsettet når det ikke er i bruk - og det samme med mottakeren på kontrolleren.

For å gjøre ting litt mer irriterende, blir du advart om at batteriet er lavt, omtrent en gang i minuttet. Jeg kan rett og slett ikke forstå hvorfor det er mulig å gjøre det mer enn én gang, det gjør deg så irritert at du må skifte batteriene her og nå, som kan være litt uheldig hvis du sitter midt i en kamp.

Et annet problem som vi faktisk har sett på flere ulike hodetelefoner som bruker 2,4 GHz trådløs teknologi er at de kan gå inn og forstyrre eventuelle trådløse nettverk du har i huset - selvfølgelig hvis de bruker samme 2,4 Ghz teknologi . Det kan i verste fall bety at du kan ha problemer med å bruke Xbox 360 eller andre trådløse enheter mens du bruker headsettet.

Turtle Beach XP500 var virkelig Turtle Beach flaggskip, et hodesett som kan tilfredsstille selv den mest kresne gamer med funksjoner som blant 7,1 surround lyd, god lydkvalitet og de er også behagelige å ha på hodet også for lengre perioder av gangen. Nå, derimot, kom det en oppdatering av alle produkter fra Turtle Beach, som blant annet har medført at XP500'ens 2,4 GHz trådløse teknologi har blitt foreldet. Så selv om XP500 er et super kult headset, så er det nye flaggskipet utvilsomt Turtle Beach XP400, som vi også forbereder en gjennomgang av. Så ha i tankene når du går ut og velger hodesettet. XP500 er fortsatt den eneste av dem, som du selv har muligheten til å programmere.

Det må imidlertid ikke være tvil om at hvis du kan leve med de mindre problemene som alltid har vært med hodetelefoner som bruker den trådløse teknologien så er XP500 et virkelig flott headset. Bare det faktum at den har 7.1 surround-lyd, noe som gir en helt ny og imponerende spillopplevelse hvis du ikke allerede er vant til å ha surround-lyd.

Prisen på rundt 3000 kroner, gjør ingen tvil om at Turtle Beach XP500 bare adresserer seg til de mest kritiske spillere som ikke tankene å bruke litt ekstra for å få den beste kvaliteten.

Skulle du også være eier av en PlayStation 3, XP500 jobber også med dette via trådløse Bluetooth som XP500 egentlig bare en annen versjon av PX5, designet for å passe til PlayStation 3-konsollen.

Kjøp headsettet hos en av våre partnere:

Turtle Beach Earforce XP500 Headphones

Anmeldelse skrevet av Morten Skou for Xboxlife.dk, oversatt for Xboxlife.no av Espen Xandrius Leinæs
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.