Rykte: Xbox Durango dokument lekkasje

24. mars 2013 20:43 | Kommentarer (1) | Espen Xandrius Leinæs

Om man ønsker å kalle den neste Xbox for 720 eller Durango så er det sistnevnte som blir brukt i dokumentene som har dukket opp på nettet de siste dagene, og her er det mye å ta fatt i.

Hvis dette er en spøk, er det en av de mest forseggjorte svindeler vi noen gang har kommet over. Rykter sprederen VGleaks har lagt ut det de hevder er dokumenter for neste generasjons Xbox development kit. De sier ikke så mye som siden ikke allerede har skrevet om før eller som ikke har vært ryktet av andre kilder, men de tilbyr et rimelig komplett bilde av Durangos evner fra en forbrukers synspunkt.

Den nye Xbox er designet for å gjøre livet enklere for utviklerne, og det vil kanskje overraske deg å høre. Dokumentene - som er stemplet med "foreløpige" - tyder på at maskinen "vil redusere utviklingstiden og krefter brukt på ytelse optimalisering". Ulike dedikerte biter og bobs vil ta vare på rutinemessige aktiviteter - for eksempel "Move engines can perform common game tasks like compression and decompression while moving data around the system". 

"Konsollen har også dedikert hardware-støtte for vanlige lydprosesserings oppgaver som reduserer mengden av CPU tid som må være viet til lyd," fortsetter dokumentet med. "The GPU gir betydelig datakraft, og støtter Direct3D 11." Her er noen strengt ubekreftede neste generasjons Xbox specs å tygge på. Takket være en rekke lav-effekt stater, vil konsollen være "klar umiddelbart når brukere ønsker å spille, og vil alltid ha en nettverkstilkobling, slik at konsollens programvare og spill er alltid oppdatert. Med dette 'Always On, Always Connected' designet, vil brukerne raskt og enkelt nyte sine tilknyttede underholdning elementer, uten å vente på konsollen for å starte eller installere oppdateringer.

Vgleaks tror også at Microsoft vil innføre en form for brukte spill avskrekkelse med sin neste konsoll. Vi fortsetter å ha våre tvil om ideen siden PS4 ikke hadde noen slik teknologi, og hadde dette vært et ønske fra utviklerne så tror vi at begge konsoller ville hatt dette. Alle Durango konsoller vil leveres med en "ny high fidelity Kinect-sensor, som vil være nødvendig for at systemet skal fungere", påstår dokumentet. Som VGleaks hevdet i forrige uke, er den nye Kinect sensoren bevæpnet med en ny dybde sensor teknologi og infrarød, skanner på en høyere oppløsning og støtter et bredere plan, som gjør at man ikke lenger trenger tilt motoren.

Den nye Xbox vil inneholde en harddisk som standard, men den nøyaktige kapasiteten har ennå ikke blitt avgjort, og en Blu-ray-stasjon. Du vil være i stand til å spille spill mens de blir installert, og ingen ytterligere plate-lesing er nødvendig når installasjonen er ferdig. (Hvis dette er sant, mistenker vi at du fortsatt må ha platen i skuffen uansett, for opphavsrett verifisering.) Til slutt vil Durangos kontroller være lik som på Xbox 360, men vil tilby "bedre ergonomi" og lavere latency med wifi også angivelig.

CVG regner den neste Xbox vil gå offentlig neste måned, og at Microsoft har kapret en stor neste eksklusivitet avtale med EA. Et annet rykte har konsollen ned for en november utgivelse. Under følger en liste over alle bekrefta neste generasjon Xbox spill.

1. Human Element (2015)
Xboxlife Share!

2. Rainbow 6: Patriots (2013)
Xboxlife Share!

3. Watch Dogs (2013)
Xboxlife Share!

4. Star Wars 1313 (2013)
Xboxlife Share!

5. Destiny (2013)
Xboxlife Share!

6. Beyond Good & Evil 2 (N/A)
Xboxlife Share!

7. Dragon Age 3: Inquisition (2014)
Xboxlife Share!

8. Cyberpunk 2077 (2015)
Xboxlife Share!

9. The Witcher 3: Wild Hunt (2014)
Xboxlife Share!

10. Whore of the Orient (N/A)
Xboxlife Share!

11. Thief (2014)
Xboxlife Share!

12. Battlefield 4 (2014)
Xboxlife Share!

13. Assassin's Creed 4: Black Flag (2013)
Xboxlife Share!

14. Halo 5 (N/A)
Xboxlife Share!

15. Pro Evolution Soccer 2014 (2013)
Xboxlife Share!

Det ryktes også om at det neste Call of Duty spillet som bare heter Ghosts, vil bli en Next Gen Exclusive. Ellers har spillet Fallout 4 kommet opp i flere rykter når man snakker om spill for Next Gen konsoller. Disse to er enda ikke offisielle, men vi tror de vil bli annonsert om ikke lenge.

Og det er nok en del flere EA spill som kommer til å pryde denne listen om ikke alt for lenge også, om vi skal tro på ryktene om en eksklusivitet avtale mellom Microsoft og Electronic Arts. Så hvilket eller hvilke av spillene over er det du ser mest frem til, del det med oss i kommentarfeltet.
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.