TRITTON Pro+ 5.1 Surround Headset

23. april 2013 19:48 | Kommentarer (1) | Espen Xandrius Leinæs

Vi har fått kloa i enda en av Trittons utrolig deilig headsett, nemlig Tritton Pro +, som blant annet gir en storslått lyd i ekte 5.1 surround lyd, god isolasjon og generelt veldig god kvalitet. Les vår anmeldelse av headsettet her.

Xboxlife Share!

Jeg har anmeldt en lang rekke av de beste headsets, som man har kunnet få og bruke med Xbox 360, herunder også en rekke av Trittons, nemlig Tritton Primer, Tritton Detonator og ikke minst Tritton Warhead 7.1. Nå er tiden kommet til å kikke nærmere på deres nye Tritton Pro+, som blant annet tilbyr ekte surround sound.

Dette inneholder pakken:
- Tritton Pro+ headset
- Decoder box
- In-line audio controller
- Mikrofon som kan fjernes
- 2 x Xbox Live kabler
- USB kabel
- Optisk kabel
- Digital Audio adapter
- Strømforsyning
- Hurtig installasjonsguide

Som det gjelder med alle headsets, som Tritton har laget den siste tiden, så inneholder pakken alt det du skal bruke for å komme i gang med å bruke det sammen med din Xbox 360-konsoll. Headsettet er i motsetning til så mange andre, som kommer for tiden, ikke trådløst, men er til gjengjeld utstyrt med en ledning på litt over 3,5 meter.

Selve headsettet er laget i en kvalitet, som virker robust, men uten at det veier for mye. Vekten på 350 gram betyr at det veier ca. 50 gram mindre enn Tritton Warhead 7.1 headsettet. Selve høreputen er laget av noe bløtt materiale med en læraktig look, som gjør at øreputene sitter rart om ørene - det er god plass til ørene inni, så de ikke blir klemt. I starten virket det som om at headsettet klemte litt mye på hodet, men etter en stund så passer det perfekt. Høyden på headsettet kan forøvrig utvides med opp til 3 cm i hver side, og selve høreputen kan dreies til begge sider, så de på den måten faktisk automatisk tilpasser seg hodets form.

Xboxlife Share!

Det er selvfølgelig litt en smakssak, om man kan like den skinnende plastikklooken med fartstripe nedover, men personlig synes jeg, at det er riktig flott. Når man slår på headsettet, så lyser logoen opp på hver side av det. Headsettet kan fåes i tre forskjellige farger, nemlig sort, hvit og rød.

For å tilslutte headsettet, skal man tilkoble decoder boksen - som følger med - til konsollen via den optiske kabelen samt en USB-kabel. I motsetning til mange andre headsets, så krever Tritton Pro+ også en ekstern strømforsyning, som også kobles i denne decoder boksen. Det er i forøvrig mulig å koble to headsets til hver decoder.

Decoderen er også utstyrt med noen forskjellige funksjoner. Det er blant annet her du slår på og og av headsettet, men du kan også skru opp og ned for den generelle lydstyrke. Spiller du på PC/Mac, så kan du godt bruke headsettet uten decoderen, men hvis du vil kjøre via den optiske kabelen, så er det ingen vei utenom.

Xboxlife Share!

Det sier seg selv at en av de viktigste ting ved et headset, ikke minst når det blir kaldt for "Pro", er lydkvaliteten det formår å levere. De fleste high-end headsets som vi har testet inntil videre har hatt enten en enkelt 40mm eller en 50mm høyttaler i hver side, og de har derfor måtte levere surround sound via emulation. Det unike ved Tritton Pro+ er at det rent faktisk inneholder hele fire høyttalere i hver side, så det på den måten kan gi deg ekte surround sound, som hvis du hadde et anlegg med fem høyttalere i stuen. Front- og bak høyttalerne er på 30mm hver, center høyttaleren er på 23mm, og så er det en subwoofer på 40mm. Ja, man kan nærmest undre seg over, hvordan de har fått plass til så mange høyttalere i hver side, men den er altså god nok. Dette setup gjør også at headsettet leverer noe av den beste lyd som jeg har opplevd inntil videre i forbindelse med mine anmeldelser. Det er eksempelvis - selv med standardinnstillingene - super tydelig å høre, hvilken side fiendene kommer fra, og det formår å gjengi både bass og de høyere toner virkelig godt.

På ledningen er det montert en fjernbetjening, som gir deg mulighet for å skru opp og ned på lydstyrken. Det er mulig å skru særskilt opp og ned for den generelle lydstyrken, og så lyden fra dem du snakker med online. Akkurat som mange andre headsets, så er Tritton Pro+ utstyrt med "Selectable Voice Monitoring" eller SVM, som gjør at du også kan høre din egen stemme via headsettets høyttalere. Dette gjør at du for det meste burde kunne holde ditt eget stemmeleie på et normalt nivå og dermed unngå å irritere naboer, når du roper etter fiendene midt om natten.

Xboxlife Share!

Som noe ekstra smart er det også mulig via den nevnte fjernbetjening å justere lydstyrken individuelt for de forskjellige høyttalere. Det betyr at du kan få mer bass på subwooferen eller differensiere front- og bak høyttalerne mere. Til å starte med synes jeg at måten man stilte inn dette på var lidt klønete - ikke minst fordi det ikke står noe i manualen om det, men som det er med så mange ting, så er det lett når man først har fått lært det. Etterhvert som man skrur opp og ned, så skifter de bakgrunnsbelyste knapper farge fra grønn og opp til rød.

Kvaliteten på mikrofonen, som forøvrig kan skrues av og på som det passer deg, gjør at dem du spiller med tydelig kan høre deg. Jeg har opplevd at denne kvaliteten kan være litt svingende på forskjellige headsets - feks kan det være noe knasete i lyden - men det fungerer altså veldig godt med Tritton Pro+. Det eneste kritikkpunkt som jeg har i forbindelse med det å snakke med andre online er, at "mute"-knappen ikke sitter på adapteren som settes til controlleren, i stedet skal man fjerne hånden fra controlleren for å slå av mikrofonen på fjernbetjeningen. Hvis man akkurat som jeg slår av mikrofonen, når den ikke brukes og slår på når jeg skal si noe, så er det litt irriterende.

Helt generelt er dette Tritton Pro+ et av de beste headsets som jeg har testet inntil videre. Kvaliteten av selve headsettet er topp, lydkvaliteten er helt uovertruffen, og så er det ganske behagelig å ha på - når det altså først har fått lov til å tilpasse seg ditt hode. For noen vil det kanskje være et minus, at headsettet ikke er trådløst - og så må man i stedet se på feks Tritton Warhead 7.1 - men befinner man seg innenfor 3.5 meter fra sin Xbox 360, PlayStation 3 eller PC/Mac, så får man altså mye for pengene her.

Headsettet virker med Xbox 360, Playstation 3 samt PC og Mac og kan fås for en pris på mellom cirka 1.200 kroner og opp til 1.700 kr. avhengig av hvor man velger å kjøpe det. Headsettet kan kjøpes her blant annet

Besøk produsentens hjemmeside

Skrevet av Morten Skou for Xboxlife.dk, oversatt av Espen Xandrius Leinæs for Xboxlife.no
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.