10 spill som formet Xbox til den suksessen den er i dag

8. august 2011 18:29 | Kommentarer (2) | Espen Xandrius Leinæs

I år feirer Xbox 10 års jubileum, og pga dette har vi satt opp en liste av spill til den første Xboxen som gjorde maskinen, og ikke minst oppfølgeren til en suksess. Det er mulig dere er uenig med listen min, men den diskusjonen kan vi ta i kommentarfeltet. Og legg gjerne til de 10 spillene du mener som formet Xbox ti å bli en suksess.Halo: Combat Evolved (2001)

Xboxlife Share!

Microsoft visste de å ha et selgende spill når Xbox ble lansert, og Halo viste seg å være akkurat det som var nødvendig for å få spillere til å slå sine hardt tjente grunker på disken.
Ganske enkelt, Bungie spikret konsollens skytespill på sitt første forsøk, med perfekt kontroll, suverene bilder og tilpasningsdyktige, fleksible AI`er som gjorde at hver eneste skuddveksling ble utfordrende og uforutsigbare.
De første par timene av Halo er fortsatt blant de mest minneverdige av alle videospill, og det faktum at det også hadde en genial flerspillermodus sørget for at millioner kjøpt seg inn i Xbox selv om de hatet Microsoft med en lidenskap. Da den online-aktiverte oppfølgeren kom i 2004, var motstanden fåfengt.


Project Gotham Racing 2 (2003)

Xboxlife Share!

Vi visste alle at Project Gotham Racing var en stor lanserings tittel for Xbox, men det føltes som en med uferdige forretninger. Bizarre Creations leverte så absolutt på dette potensialet, og leverte en epic oppfølger som forente casual og hardcore publikum i denne racing klassikeren.
Bortsett fra å være generelt overlegen i hver avdeling, var det virkelige spennende tillegget til den oppfølgeren online delen. Det var en av de første spillene til å rettferdiggjøre betaling for Microsofts kontroversielle Xbox LIVE-tjeneste. Men i kjernen av det hele var dette et av de mest klassiske bilspillene noensinne. Nå, hvis noen bare kunne komme seg rundt til å lage en femmer i serien.


The Chronicles Of Riddick: Escape From Butcher Bay (2004)

Xboxlife Share!

Normalt har vi en tendens til å brekke oss av spill som unnlater å gjøre filmer rettferdighet, men i dette tilfellet, Starbreeze sin sjanger-hopping av et spill beviser at det kan virke som de går den andre veien.

Ikke at det var akkurat vanskelig å toppe Vin Diesels kalkun, men få kunne ha forventet Escape From Butcher Bay å være en av de mest kritisk ærverdige spillene i sin tid. Ikke bare var det en imponerende teknisk prestasjon, men det var en fasinerende blanding av spillestiler, med alt fra sniking, nærkamp, ​​første person skyting og enda mech bekjempelse kastet inn i miksen.


Rallisport Challenge 2 (2004)

Xboxlife Share!

Det virker rart nå, men rally spill var et nål i høystaken aktig scenario tilbake tidlig på 2000 tallet , og å skille seg ut tok noe spesielt. DICE sin imponerende oppfølger var så langt foran hva alle andre gjorde at det var svakt pinlig.

Med visuelle effekter som pisset over konkurransen, briljant intuitiv håndtering, en intenst hyggelig kampanje, og en ekstra nyhet med online multiplayer , burde det ha vært massivt .Men hva skjedde? Knapt noen kjøpte det, og DICE har aldri igjen lagd et racingspill.


Psychonauts (2005)

Xboxlife Share!

Det er kanskje ikke et av de beste spillene noensinne laget, men Double Fine`s surrealistiske plattform eventyr er absolutt blant de mest populære - og med god grunn.
Mens de fleste spill innholder det som kan få de med stormannsgalskap til å knurre, Tim Schafer og co. sendte deg inn i andre menneskers sinn å befridde dem fra deres personlige demoner.

Resultatet er jevnt over morsomt, med melkemannen Conspiracy blant de morsomste figurene i historien til å le av. Dette er det et forbannet fint plattformspill i sin egen rett, og det ville ha vært en Xbox eksklusiv hadde Microsoft ikke ditched den blodige tingen midtveis gjennom utviklingen. Klovner.Ninja Gaiden and Ninja Gaiden Black (2004)

Xboxlife Share!

Signering Tecmo eksklusivt til Xbox for noen år var et absolutt mesterstykke. Ja, vi måtte pine oss gjennom Dead or Alive Breast Volleyball - men det var verdt det for Team Ninjas hack-and-slash mesterverk alene.

Kjent for sitt dype kampsystemet og fryktsomme vanskeligheter, ville ikke Ninja Gaiden oppmuntre til uformelle button-mashers. Når du har tilpasset vanskelighetene med kamp motoren, ble det rivaliserende action-eventyret en piss svak sammenligning.
Det var også et av spillene som Xbox eiere kunne rette herre over eiere av rivaliserende systemer - og vi vet alle hvor viktig det er.


Star Wars: Knights Of The Old Republic (2003)

Xboxlife Share!

PC trofaste BioWare lage et rollespill for konsoll virket risikofylt i starten, men førte til at spillet en gang ble beskrevet av Kieron Gillen som "grunn til å invitere Bill Gates inn i huset ditt".

Det faktum at det hele fungerte som et genialt essensielt forhøyet rollespill som sjanger fra den nerdete forbeholdt noen få , og gjorde den spiselig for mange , via kanskje den mest spennende interaktive historiefortellings system noen kunne komme opp med.utenom KOTOR , ville du ikke hatt Mass Effect, så det faktum at dette spillet dukket opp først på Xbox var en stor seier for plattformen.


Tom Clancy’s Splinter Cell (2002)

Xboxlife Share!

Vi visste alle at Xbox var et ganske så bra system når det kom ut, men få var forberedt på helt hvor imponerende spill kunne se ut på den når en topp -tier utvikler fikk prøve seg på den. Selv PC-eiere begynte å bli litt sjalu.

Utviklet av det nå allestedsnærværende Montreal teamet hos Ubisoft viste Sam Fisher debut utflukt at Xbox kan ha en nakke knekkende stealth agent som en av sine egne. Kompromissløs vanskelighetsgrad ville gi blodig nese av for spillere i dag fra 100 skritt unna, men hvis du ønsker å vite hvordan et ekte snikespill ser ut, så sjekk ut denne hardhausen.


Oddworld Stranger’s Wrath (2005)

Xboxlife Share!

Lorne Lanning og co sin siste Oddworld tittel kan ha dødd et dødsfall på High Street, men Stranger`s Wrath er et av spillene som Xbox eiere holdt nærmest deres hjerter.
Som så mange av Oddworlds innbyggere er skjeve, surrealistiske tttler, er det bonkers på ganske mye i hvert nivå, og det er derfor alle som spilte det fortsatt snakker om det så mye. Bortsett fra å være helt nydelig kunstnerisk, er det også et flott spill som sømløst kombinerer tredje person utforskning med noen av de merkeligste, mest kreative første person kamper du noensinne sannsynligvis vil se. En ekte klassisk ener, og heldigvis for dere alle PS3 eiere ser vi ut til å få en HD re-release på PS3 ganske snart. Vi håper jo så klart denne også kommer på 360.


Steel Battalion (2002)

Xboxlife Share!

Har noengang et spill vært så sinnsykt, undervurdert ambisiøse som Steel Battalion? Jeg tviler oppriktig på det.

Capcoms Xbox eksklusive mech skytespill ble levert med en helt kolossal joypad som var nødvendig for å faktisk spille det blodige spillet, og inneholdt to enorme analoge styrespaker, samt et enormt konsoll panel med ca 40 knapper.

Men hvis du hadde plass på pulten til det, var det som å ha en gal arcade maskin i din egen stue, og krevde at spillerne flkk et overdrevent antall brytere for å starte OS for å starte opp mech. Men det mest banale av alt var at hvis du glemte å trykke på eject-bryteren når di ble bedt om det, ville din spill karakter dø og alle lagrede data gå tapt. Det er hardcore. Velidg interessant at det neste spillet i serien ikke trenger 40 knapper og to styrespaker, det trenger faktisk ikke mer enn kroppen din siden det er et Kinect spill.

Bi-Roller

Så der har dere det, listen over de 10 spillene som formet Xbox til det det er i dag. Jeg vet jeg har glemt mange spill som dere der ute klynger dere hardt til så derfor nevner jeg også noen av de andre store tittlene som kom til Xbox for mange herrens år siden: Crimson Skies: High Road To Revenge, Thief: Deadly Shadows, Rainbow Six 3, Ghost Recon, Secret Weapons Over Normandy, Call Of Cthulhu, Quantum Redshift, Kung Fu Chaos, Full Spectrum Warriors, Deus Ex 2, Jade Empire, Forza, Fable, OutRun 2, Soul Calibur 2, Shenmue 2, Beyond Good & Evil, Prince Of Persia: Sands Of Time, Black, pluss alle seriene fra Burnout, Silent Hill, TimeSplitters, Grand Theft Auto, Project Zero pg Hitman.
Screenshots (18)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.