Xbox Play Day – Gamescom 2011

16. august 2011 23:11 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

I dag fikk våre danske kollegaer muligheten for å komme til en Xbox-event som var eksklusivt for de inviterte medlemmer av pressen. Til eventen var det mulighet for å se, og ikke minst prøve en masse av spillene som kommer til Xbox 360 i løpet av de neste 12 måneder. Selv om eventen var begrenset ved at man skulle ha en invitasjon, så var det likevel køer for å prøve det meste – heldigvis var det overkommelig.

Xboxlife Share!

En av de første tittlene som vi fikk muligheten for å kikke nærmere på var Forza Motorsport 4. Her var det et skikkelig flott setup med ratt, mekanisk sete og selvfølgelig de tre skjermer som man så mange ganger har sett at Forza-spillene kan støtte. Det var mulighet for å prøve å kjøre et løp på en enkel bane og velge imellom tre forskjellige biler. Generelt så ser Forza Motorsport 4 veldig flott ut det undret oss litt at den grønne kjørelinjen ble gjennspeilet opp på selve bilen i stedet for at det var omgivelsene som ble gjenngitt – det har vi tenkt å grave litt i, i forbindelse med vårt Forza Motorsport 4 intervju som vi skal lage i morgen.

Det var satt opp 8 konsoller med Gears of War 3, og spillet ser jo fortsatt veldig interessant ut – akkurat som vi kjenner det fra beta-utgaven. Det ble spilt et nytt kart til Horde 2.0, som også vil være tilgjengelig på selve Gamescom messen. Det er forøvrig verdt å merke seg at det for første gang har lykkes Microsoft å få et Gears of War-spill gitt ut i tyskland – faktisk synes de at det er så stort, at vi er invitert til en fest her i tyskland på torsdag for å feire det.

Xboxlife Share!

Master Chief er som bekjent også på vei i en ny utgave med ”Halo: Combat Evolved Anniversary”. Det er her snakk om en fornyet utgave av den orginale kampanjen fra klassikeren Halo: Combat Evolved, hvor der blant annet er blitt lagt til co-op, classic mode og en rekke nye utfordringer og mer historie å forlyste seg i. Her under Gamescom vil det for første gang være mulig å spille Halo i multiplayer på to nye utgaver av de mest populære Halo-kart, nemlig Beaver Creek og Damnnation.

At Kinect er en av de store satsinger for Microsoft er det ingen tvil om; størstedelen av det som de viste frem til selve Xbox Play Day var nemlig Kinect-tittler. Til gjenngjeld kan folk som elsker Kinect glede seg over tittler som Kinect Star Wars, Kinect Sports: Season Two, Kinectimals med bjørner og ikke minst Dance Central 2. Alle disse tittlene er det også mulighet for å prøve krefter med, hvis man skulle ha lyst til å kikke innom Gamescom. Den siste Kinect-tittel er en kommende Fun Labs tittel, nemlig Air Band – her er der mulighet for å spille luftgitar eller lufttrommer foran sin Kinect. De ville ikke avsløre prisen enda, men vi gjetter på at gratis tidene på Fun Labs er forbi, og at det derfor vil koste 240 Microsoft Points. Air Band kommer den 22. august.

Xboxlife Share!

Generelt så var det enighet mellom Xboxlife sine journalister om at det ikke var mye nytt under solen omkring de spillene som Microsoft viste frem under Xbox Play Day. Men det er da en herlig mulighet for den delen av pressen som ikke tidligere har hatt muligheten for å prøve spillene, feks under E3 i Los Angeles tidligere i år. Vi håper på å få mulighet for mer hands-on tid med de forskjellige Microsoft-spill under selve Gamescom, som starter i morgen og vil selvfølgelig fortelle dere alt om våre opplevelser etterhvert som vi kommer igjennom dem her på Xboxlife.

Skrevet av Xboxlife Danmark sin Redaktør Morten Skou
Oversatt av Xboxlife Norge sin Redaktør Espen Xandrius Leinæs
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.