Call of Duty Elite - Intervju med Noah Heller

27. august 2011 14:32 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

Under Gamescom i Køln fikk vi muligheten til å lage et eksklusivt intervju med Noah Heller fra Activision om Call of Duty Elite.


Xboxlife: Vil det være noen aldersgrense i Call of Duty Elite? Vil 12-åringer kunne deltag?

Nei, for øyeblikket er grensen 18 år og oppover. Det er det et par gode grunner til, en av dem er at de fleste medlemmer gjerne vil vinne ting, og hvis vi vil gi bort en bil, er vi nødt til å sikre at vinneren er myndig.

Xboxlife: Hva har dere gjort for å sikre at ingen under 18 år kan delta?

Vi krever at du taster din alder når du melder deg inn, og hvis du vinder en premie er vi nødt til å verifisere din alder. Så hvis det viser seg at du kun er 12 år når du vinner jeepen, så får du den selvfølgelig ikke.

Sannheten er den at de fleste foreldre synes det er okay at deres 16- og 17-årige barn spiller Call og Duty, men Call of Duty Elite er forbeholdt for 18-åringer og eldre personer.Xboxlife: Hva med prisen på PRO abonnementet?

Om 2 uker vil vi annonsere prisen, så jeg kan ikke fortelle det akkurat nå – men jeg kan fortelle deg det jeg har fått lov til å fortelle: Først og fremst så har du sett hele presentasjonen, og alle de tingene, jeg har vist, har en gratis del. Hele ”career” er gratis, hele ”improve” er gratis, ”groups” er gratis. ”Clans” har både gratis- og premium-medlemmer, men premium-medlemmerne får adgang til litt flere ting. Med hensyn til konkurranser så er det gratis konkurranser, men hvis du vil vinne en million dollar eller en bil, er du nødt til å være premium-medlem.

En annen fordel for premium-medlemmene er at alt nytt innhold, ”DLC”, er gratis for dem.

Xboxlife: Er du ikke redd for at folk som allerede betaler for Xbox Live, vil tenke, at det blir for dyrt å betale for flere ting?

Selvfølgelig er det alltid en utfordring. Jeg tror svaret må bli nytt innhold (DLC). Hvis du er en bruker som ville ha kjøpt det nye innholdet uansett så er det en lett besluttning. Hvis du ikke er, så kom og spill gratis – vi vil gjerne ta oss tid til å overbevise deg om hva Elite er verdt. Når du tenker over hvor mye folk spiller Call of Duty, jeg tror, at den gjennomsnittlige gamer spiller 55 minutter om dagen, det er lang tid - forhåpentligvis har de samme spillerne også lyst til å bruke tid på Elite communitiet.Xboxlife: Call of Duty Elite kom litt sent i forhold til Black Ops. Var Elite hele tiden ment som en BETA for Black Ops?

Elite har vært under utvikling i mer enn 2 år. Ingen kjente helt til det. Men vi var nødt til å ta en besluttning hos Activision, det var enten å holde det tilbake inntil Modern Warfare 3, eller få communityet til å bruke det allerede nå og få en masse verdifull feedback. Vi besluttet at Elite ikke er et konsollspill, det er en community ting – så vi hadde bruk for å få det ut og begynne å lære av erfaringene så tidlig som mulig.

Xboxlife: Jeg snakket med en av mine venner i går, og han trodde at Call of Duty Elite kun var til Black Ops. Har dere gjort nok for å fortelle folk om dette?

Elite er på ingen måte kun til Black Ops, Modern Warfare 3 er en stor del av det. Spesielt når ting som klanfunksjonene lanseres. I selve spillet kommer du til å se klaner, og i Elite vil du se klaner. Så Elite for Black Ops er som å se deler av spillet via nettet, borte fra konsollen. Men i Modern Warfare 3 er det integrert i selve spillet, og det har selvfølgelig krevd en masse arbeid for utviklerne. Det er virkelig utfordrende å utvikle sånne ting.

Xboxlife: Fortell meg litt om muligheten for å designe våpenpakker online.

Ja, det er en annen stor ting som kommer i Modern Warfare 3. Du vil ha muligheten til å dele dine våpenkonfigurasjoner med dine venner, du vil kunne lese artikler om spesielle pakker og deretter klikke på en link for å legge pakken direkte til ditt spill. Det er en annen måte virkelig å integrere spillet med Call of Duty Elites online-del.

Xboxlife: La oss si at en av mine venner har en virkelig bra pakke med en AK-47, vil jeg være i stand til å kopiere pakken, selv om jeg ikke har åpnet opp for AK-47 enda?

Det vi gjør er at vi gir deg mulighet for å kopiere den og gjemme den til senere. Når du selv har åpnet opp for AK-47, kan du kopiere den igjen og bruke pakken i spillet.Xboxlife: Hva med forventningene til antallet av medlemmer til premium-delen av Call of Duty Elite?

Det er en av grunnene til at vi forsøker å gjøre mye av det gratis. Hvis du kjøper spillet, vet du ikke enda at du har fått et Elite abonnement – du behøver bare å logge inn og bruke det. Statistikkene i Elite vil stadigvekk bli samlet uansett og vil være klar til bruk, når du logger inn.

I Modern Warfare 3 kan du se dine klan funksjoner, dine gruppe funksjoner, du kan se daglige konkurranser. Vi tror at spillerne ser det og vil få lyst til å bruke det, og det kommer til å bety en del medlemmer til Call of Duty Elite.

Xboxlife: I går snakket du om muligheten for å reservere klannavn. Kan du komme litt nærmere inn på det?

Du er faktisk den første personen som har spurt om det. Jeg kan fortelle deg at etterhvert som klanene stiger i rang, for eksempel ved å fullføre utfordringer eller delta i operationer, så åpner det opp for ting til alle medlemmene i klanen. På et bestemt nivå åpner du for eksempel opp for et emblem, på andre nivå åpner du opp for noen elite funksjoner eller en brukerdefinert bakgrunn. Og på et høyere nivå, jeg kan ikke fortelle hvilket, åpner du opp for reservering av et klannavn. Hvis din klan velger et klannavn på 4 bokstaver, er det kun dine klanmedlemmer, som kan bruke det i spillet.Xboxlife: Er den mulige lengden på et klan navn fortsatt kun på 4 bokstaver?

Ja, den er fortsatt kun på 4 bokstaver. Men ingen andre vil kunne bruke det hvis du altså får det reservert via Elite.

Xboxlife: Jeg oppdaget at du kan faktisk ha lengre videoer i Elite enn bare 20 sekunder som i dag er tilfellet i Black Ops?

Ja, jeg tror ikke at vi har annonsert den nye lengden enda, men jeg vet at jeg kan si at vi vil ha full HD video i Modern Warfare 3. Og vi vil ha flere muligheter med hensyn til å lagre dem. Vi vil annonsere den nye lengden for videoer om ikke lenge.Xboxlife: Og videoene vil faktisk bli uploaded automatisk til Elite?

Ja, og som du selv så i går blir alle spillere som er en del av en video, automatisk markeret. Så du kan se deg selv opptre i en video som noen andre har uploadet.

Xboxlife: Du snakket om et online show, ”Roll Call”, hvor dere faktisk vil belønne noen av spillerne?

Vi har en del av den slags show planlagt. Et av dem er Roll Call-showet, hvor en vert vil fortelle om forskjellige videoer hver uke, og noen av dem vi velger kan faktisk være heldige og vinne premier. Så det handler virkelig om å gi noe tilbake til communityet for oss med Call of Duty Elite.

Xboxlife: Kan du gi oss noen eksempler på hva slags statistikker vi kan forvente fra Call of Duty Elite?

Naturligvis vil Call of Duty Modern Warfare 3 ha andre og flere stats enn Black Ops har i Elite i dag. Ting som antall drepte/antall ganger død-forholdet, hovedskudd og så videre vil alltid være der. Men det virkelig kule med Elite med Modern Warfare 3 vil være at du vil være i stand til å sammenligne klaner mot hverandre for å se, hvilken klan, som er best eller hvem som lagde flest hovedskudd over helgen og mye annet. Vi prøver å finne på nye måter å gjøre det mer interessant for alle, og det handler ikke kun om hvem som har det flest antall drepte/antall ganger død-forhold, men mer om hva du er best til i forhold til dem som du sammenligner deg med.

Xboxlife: Er antall drepte/antall ganger død-forholdet fortsatt delt i forskjellige spilltyper slik at Team Deathmatch er forskjellig fra Domination og så videre?

Ja, for vet du hva, når alt kommer til alt, er det kanskje bedre å drepe en masse personer i Team Deathmatch sammenlignet med Domination eller Capture the Flag. Og vi ønsker naturligvis ikke å straffe personer som spiller det ene frem for det andre.Xboxlife: Vil du i Elite ha mulighet for å sammenligne mer enn en spiller om gangen? Hvis jeg nå ønsket å sammenligne 4 eller 5 spillere på en gang?

Du kan på leaderboardsene, men du kan ikke i standard stats, der er det kun en mot en. Men du kan velge å ”følge” flere spillere, og de vil alle vises på leaderboardet – som kun kan inneholde de spillerne som du ønsker å følge.


Har du fått blod på tann omkring Call of Duty Elite, så kan du lese mer, og melde deg inn på den offisielle hjemmesiden.
Screenshots (9)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.