Hands On: Need for Speed: The Run

31. august 2011 17:35 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

På Gamescom messen i Køln fikk vi lov til å prøve det nyeste spillet i Need for Speed-serien. Need for Speed er et av EA’s mange store brands – faktisk er Need for Speed den best selgende bilserien i historien og har solgt langt over 100 millioner eksemplarer fordelt på de plattformermene som det har blitt gitt ut til gjennom tidene.

Xboxlife Share!

Siden det første Need for Speed-spillet så dagens lys tilbake i 1994 hvor det utelukkende kom til PC og PlayStation, har serien vært gjennom en rivende utvikling, hvilket har resultert i at det har kommet minst et Need for Speed-spill i året. Langt fra de fleste spill i serien har vært utviklet av EA Black Box, og det er også tilfellet med Need for Speed: The Run.

The Run tar spillserien tilbake på rett spor i forhold til Need for Speed: Shift spillene, som forsøkte å bruke Need for Speed navnet til å lage et mer simulasjonspreget spill, og det er lekkert å se. I The Run tar man rollen som hovedpersonen Jack, som er tvunget til å vinne et bil løp kjent som ”The Run” for å slippe ut fra klørne på noen mafiatyper. Bil løpet foregår på en lang strekning fra San Francisco til New York, og på sin vei støter man selvsagt på en rekke andre amerikanske byer, som feks Las Vegas og bilbyen Detroit.

Under fremvisningen i Køln fikk undertegnede mulighet til å prøve krefter på en bane som også tidligere ble vist frem litt under E3 messen, nemlig en fjellbane, hvor man skal kjøre om kapp med en motstander og samtidig forsøke å unngå å bli rammet av de mange snøskred – som blir mer og mer voldsomme, etterhvert som man kommer gjennom banen. Det er fett å se at Need for Speed-serien ikke er redd for å prøve nye ting - uten at det ser ut som de har ødelagt det, som det hele handler om, nemlig racerløp.

Xboxlife Share!

Racerløp kan selvfølgelig ikke kjøres uten at man har noen enormt fete biler å kjøre det i, og tradisjonen tro er det også en lang rekke biler med i The Run. I flere av de tidligere Need for Speed-spillene har man kunne kjøpt biler og etterfølgende tune dem, det er dessverre ikke tilfellet lenger i The Run. Til gjengjeld så skal man etter forholdene skifte til ny bil ofte, så man på den måten hele tiden får mulighet for å prøve krefter med noe nytt.

Spillet som de viste oss i Køln er hva de kaller for ”tidlig alpha kode”, men allerede i denne utgaven så det ganske fornuftig ut. Så hvis man, slik som meg, har vært glad i de tidligere Need for Speed-spillene, så tror jeg, at man kan begynne å glede seg til Need for Speed: The Run kommer.

Xboxlife Share!

En ting som vi dessverre ikke fikk mulighet til å kikke nærmere på var muligheten til at man for første gang i et Need for Speed-spill skulle kunne bevege seg ut av bilen på visse tidspunkter, feks har man sett hovedpersonen løpe over hustak. Det er selvfølgelig ikke snakk om at størstedelen av spillet vil foregå til fots, men visse elementer i historien krever åpenbart at man forlater bilene.

Need for Speed: The Run kommer blant annet til Xbox 360, PlayStation 3 og PC den 17. november her i Norge.

Teksten er skrevet av Morten Skou
Screenshots (31)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.