Hands On: Xbox Live dashboard update, høsten 2011

3. september 2011 07:02 | Kommentarer (0) | Espen Xandrius Leinæs

Under spillmessen i Køln fikk vi mulighet til, sammen med Robin Burrows fra Microsoft, å kikke nærmere på hva det nye dashboardet, som kommer senere i høst, har å by på. Det som vi ble presentert for var en meget tidlig utgave av dashboardet som var langt fra det vi kjenner som en beta-versjon.

Nå er det snart igjen klart for å oppdatere Xboxen med et nytt og oppdateret dashboard. Det som uten tvil har vært en av grunnene til denne oppdateringen er at Microsoft har ønsket å gjøre opplevelsen med dashboardet mer Kinect-vennlig. Det nye dashboardet har fått et helt nytt design og går bort fra de såkalte ”channels”, som det er bygget opp rundt i dag. I stedet er hele skjermen fylt opp med forskjellige ”knapper”, og man kan enten bruke en allminnelig controller, stemmekommandoer eller selvfølgelig sin kropp sammen med Kinect-sensoren til å navigere rundt.

Xboxlife Share!

En av tingene som ifølge Robin er blitt forbedret er muligheten for å navigere rundt via stemmegjennkjennelsen, og med kommandoer som ”Xbox games”, ”Xbox video”, ”Xbox social” og ”Xbox friends” kan man nå navigere rundt til deres respektive seksjoner, uten overhodet å bruke en kontroller eller ligne på en klovn foran Kinect. Dessverre har vi jo enda ikke mulighet for å bruke stemmegjennkjennelsen her i Norden, men da jeg spurte Robin Burrows direkte om vi kunne forvente det så kunne han ikke bekrefte det – men håpet at det ville komme til de skandinaviske landene i løpet av 2012.

Nettopp det at en lang rekke land fortsatt ikke har mulighet for å bruke stemmefunksjonene begynner å bli et større og større problem. Ikke minst fordi spill som Forza Motorsport 4 nå har begynt å implementere stemmegjennkjennelse, og de land som ikke har stemmemulighetene går derfor glipp av en rekke muligheter i spill som de betaler en pen sum penger for.

Xboxlife Share!

Muligheten for å sette såkalte ”Beacons” kommer også i forbindelse med det nye dashboardet. En Beacon er en liten sladrehank, som du kan sette og på den måten få vite når en av dine venner spiller et bestemt spill. Det er heldigvis laget sånn at vennene skal bekrefte mottagelsen av denne Beacon, da vi ellers ville ende opp i et rent helvete, ala det vi feks har sett i forbindelse med Autolog funksjonene i de siste bilspillene fra Electronic Arts.

Det nye dashboardet byr også på en utvidet integrasjon med det sosiale møtestedet Facebook. Det vil nemlig fremover være mulig å poste automatisk på Facebook når man feks får en achievement. Dessverre er Facebook det eneste stedet som det blir mulig å poste på fra Xboxen, og det er egentlig en skam. Man kan jo begynne å fundere på om Microsoft pønsker på å kjøpe opp Facebook, i hvertfall hvis man tenker på hvor mange ganger de har integrert Facebook med forskjellige Microsoft services, som feks deres søkemotor Bing og selvfølgelig Xbox 360-konsollen.

Xboxlife Share!

Den siste tingen vi ble presentert for var ”Bing voice search”. Igjen er det utelukkende snakk om en funksjon som blir rullet ut i de land hvor stemmegjennkjennelse er en mulighet. Med Bing voice search har man muligheten for å søke i musikk, film, spill og alt annet innhold som man har liggende på selve Xboxen. Sitter man feks en kveld og har lyst til å se en film med Batman, så kan man bare rope ”Xbox Bing Batman” til sin Xbox, og så finner den automatisk de elementene frem som matcher det du har sagt. Presentasjonen av denne delen var litt morsom da det var en del småproblemer med stemmegjennkjennelsen, og derfor virket det ikke helt som det skulle.

Da jeg spør om det blir en åpen beta, akkurat som vi har hatt forrige gangene, så ville de dessverre be- eller avkrefte det, men vi kan jo alltid krysse fingrene for at det blir mulig – det har det jo tross alt vært med de tidligere oppdateringene av Xboxens dashboard.

Teksten er skrevet av den danske redaktøren Morten Skou.
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.