Hands On: Saints Row: The Third

4. september 2011 11:06 | Kommentarer (0) | Bo Andre Ingvarsson

Slutten av året markerer den tredje utgivelsen av sandkassespill-serien Saints Row. Det er igjen spillutviklerstudioet Volition, som sammen med THQ, står bak det sprøe og underholdende spillet, som tradisjonelt sett byr på alt, av hva man kan overveie å kalle politisk ukorrekt. Da det var en del hands-on, vil denne lille artikkelen inneholde et par små spoilers, så hvis du helst vil unngå spoilers – bør du stoppe å lese nå.

Xboxlife Share!

Under Gamescom i Køln fikk jeg mulighet for å tilbringe litt tid i selskap med en tidlig utgave av Saints Row: The Third-spillet, hvilket primært resulterte i, at jeg fikk gjennomført første mission, som man kan betegne som en slags prolog – etterfulgt med en masse tid med fri bevegelse i den første delen av byen Steelport.

Første mission heter "Bank Heist", her får du muligheten til å prøve deg som bankrøver, og som alltid er det en enorm mengde med humor involvert. I dette tilfelle har bankranerne ikledd seg enormt store masker, som faktisk ligner på den ene av bankranerne, som er en kjent skuespiller, ikke direkte diskre. Men allikevel kaster man seg ut i et heseblesende bankrøveri med et våpenarsenal, som mest hører hjemme i film. Det er ingen tvil om at første mission har som oppgave å sørge for at man kommer i den rette stemningen, noe det klarer uten tvil.

Etter å ha gjennomført første mission, forsatte jeg med å spille i den store åpne verden. Det var kun en enkelt del av kartet som var låst opp, noe som stemmer godt overens med det vi normalt sett er vant med fra andre Saints Row-spill, hvor du sakte men sikkert får låst opp flere deler av kartet, etterhvert som man kommer lengre inn i spillets historie. Fremgangen i historien foregår også på presis samme måte som forgjengerne, nemlig ved at man beveger seg rundt via sin GPS og gjennomfører masse missions av forskjellig karakter.

Xboxlife Share!

Foruten om missions er det en lang rekke butikker, eksempelvis våpen-butikkjeden "Friendly Fire", hvor man kan kjøpe nye våpen. Det er også en lang rekke klesbutikker i forskjellige kategorier, fra butikker som selger super stilige klær over til butikken "Lets Pretend", som selger klær i morsommere kategorier som feks klovn- og cowboykostymer.

Et annet kjennetegn Saints Row alltid har hatt, er, at man har hatt en enorm mengde med muligheter til å designe sin egen karakter, akkurat som man vil ha den. Dette er selvfølgelig også tilfelle i Saints Row: The Third, og bare ved å se meg omkring på mine medspillere kunne jeg se, at de skapningene som de hadde laget, uten tvil rettferdiggjør den omfattende karaktergeneratoren. Kort fortalt, så kunne man velge å se normal ut, eller man kunne velge å bygge en 2½ meter høy grønn Hulk-lignende tingest med rødt hår. Vil man senere krydre sin karakter med litt kunst, så kan man ta en tur innom en av de mange tatoverings-butikker.

Biler og motorsykler er igjen en stor del av spillet. Som i det tidligere spillene i serien kan man stjele biler som står ved veikanten, eller ganske enkelt – i beste GTA stil – stoppe en bil og hive føreren ut. Er man utilfreds med bilens utseende så er det også muligheten for å gjøre noe ved det – dette skjer i butikken "Rimjob", hvor man kan endre alt fra farge til chassis på bilen. Navnet på på butikken viser enda en gang at utviklerne bak spillet ikke er redde for å sjokkere, – vet du ikke hva en rimjob er så er det nok heller ingen grunn til å forsøke å finne ut av det ;-)

Et annet viktig element i spillet er alle de forskjellige våpnene du har tilgang til. I løpet av den lille timen som jeg fikk spilt, fikk jeg utover alle de normale våpen, prøve to sinnssyke våpen, nemlig en SAS Airstrike markør, som man kan bruke til å påkalle et luftangrep på et bestemt sted. Det andre våpenet var et bleksprutgevær som man brukte til å skyte blekspruter etter sine fiender. Blekspruttrene satte seg igjen over ansiktet til fiendene som ble etterfulgt av et "HJELP MEG!"... rett før du får lyst til å trykke på høyre trigger-knap og se at hodene deres eksploderer – hysterisk morsomst.

Xboxlife Share!

Selv om jeg personlig var ganske glad i Saints Row 2, så var jeg dessverre overasket over hvor mye Saints Row: The Third umiddelbart ligner på forgjengeren. Nå kjenner jeg selvfølgelig ikke til så mye av historien enda, men mye av det luktet stygt gjenbrukt, og det er litt synd hvis dette stemmer.

Blant annet var det igjen mulighet for å begå "Insurrance fraud", et sidemission hvor det gjelder å tjene så mye penger som mulig ved å kaste seg ut foran biler i trafikken. Det er uten tvil en morsom mulighet og det kan være at det er med i spillet pga feedback fra Saints Row-spillerne, men forsatt.

Saints Row: The Third lanseres til Xbox 360 og Playstation 3 den 18. november 2011.

Teksten er skrevet av Morten Skou, oversatt av Bo Andre Ingvarsson.
Screenshots (21)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.