Gears of War 3

21. april 2011 01:08 | Kommentarer (1) | Espen Xandrius Leinæs

Den tredje delen av Gears of War serien har vært på tapeten lenge. Det var først tenkt at det skulle slippes den 8. april i år, men allerede i høst meddelte Epic Games at de skjøt fram slippdatoen til høsten 2011, nærmere bestemt den 20. september. Den store anledningen for fremskjytningen var at de skulle rekke å organisere en stor beta for å teste flerspillerdelen. Betaen drar igang den 18. april for de som eier Bulletstorm og den 25 april for de som har forhåndsbestilt Gears of War 3.Det absolutt første som jeg legger merke til er at deres matchmaking er forbedret. Man kan nå velge å enten kjøre en ranket eller public match. Forskjellen er at om du kjører public kommer du direkte inn i en match som allerede er igang hvor de tomme plassene er fylt av datastyrte spillere. Om du derimot velger å spille ranked settes ikke matchen igang før alle plassene er fylte. Man kan dessuten også sitte igjen i en og samme match over flere kart istedet for å bli kastet ut og tvinges til å lete etter en ny match når et kart er ferdig.

I betaen får du tilgang til tre ulike spillmodus. Team Deathmatch, Capture the Leader og King of the Hill. Presis som Epic bruker å gjøre har de valgt å legge sin egen twist på sine spillmodus. Jeg tenker mest på Team Deathmatch som ikke fungerer akkurat likt som alle Call of Duty-spillere er vandt med. I stedet for å spille opp til en viss sum har man her en oase med liv som alle på laget får ta del i og når den er tom får alle hvert sitt siste liv. Om man da dør igjen så er man ute. Det hele resulterer i at det er stor sjans for at du til slutt kan være alene mot 4-5 motstandere hvilket naturligvis øker spenningen en hel del. King of the Hill fungerer på samme sett som i forgjengeren, hvor det gjelder for lagene å holde ulike punkter så lenge som mulig. Capture the Leader derimot er en twist på spillmodusen Capture the flag. En på vært lag blir leder og det gjelder å fange motstandarens leder og samtidig holde unna motstanderne fra sin egen leder. Den som først lykkes i å holde motstanderens leder i 30 sekunder vinner. Det er en veldig intensiv og morsom modus.I tillegg til nye spillmoduser, har du åpenbart nye kart og nye våpen. De nye kartene er: Trashball- en nedbombet stadion, Checkout- et forlatt kjøpesenter, Trenches- en forlatt Locust gruve og Old Town- en fargerik gammel fiskelandsby. Alle kartene er velbalanserte og fungerer svært bra til alle spillmodusene. Forøvrig får man noen nye våpen også. Det finnes en ny Lancer (motorsaggeværet) som er en smule mer kraftig enn den forrige og istedenfor å ha sagen, en bajonett. Det er morsomt å bruke bajonetten, men er langt mer tungvint enn hva motorsagen er. Det finnes også en ny avsaget hagle som er utrolig kraftig, den deler fiender på midten fra flere meters avstand, men for å kompensere for drøy kraft så er det bare fire skudd og den tar veldig lang tid å lade.

I tillegg til et bedre rangsystem hvor det er mange oppdrag og opplåsbare karakterer og våpen er det noe jeg syntes er svært positivt med betaen, nemlig nettverket. Mange vil huske at flerspillermodus i Gears of War 2 var nesten uspillbar til tider da det "lagget" noe helt vanvittig. De har løst mye av disse problemene allerede i betaen til det tredje spillet. Til tross for at dedikerte servere ikke har blitt aktivert enda, kan du spille uten problemer, hvilket gjør spillet hundre ganger morsommere!Betaen åpnet altså opp for eiere av Bulletstorm den 18 april og neste mandag den 25. april får de som har forhåndsbestilt Gears of War 3. Betaen pågår helt fram til den 15. mai og jeg anbefaler dere virkelig å gi den ett forsøk. Det er tross alt en sjans til å teste spillet før det slippes og dessuten være med å fikse så alt er topptrimmet den 20. september.

Tekst: Andreas Kandefelt, Xboxlife Sverige
Screenshots (46)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Gears of War 3
Utvikler:
Utgiver:
Plattform:
Spillere:
Utgivelsesdato:
--
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her