Call of Duty: Modern Warfare 3 – Spec Ops Survival

21. august 2011 18:09 | Kommentarer (1) | Mats B. Bjørnsletten

Originalt skrevet av: Morten Skou

Når man nevner datoen den 8. november, så kommer det med stor sannsynlighet julelys i øynene på riktig mange gamere verden over. Det er naturligvis denne dag, at den åttende tittel i Call of Duty-serien kommer ut, og den tredje tittel med undertittelen Modern Warfare.

Call of Duty-serien er en av de bestselgende spillserier noensinne, og mye tyder på, at selv om det originale teamet fra Infinity Ward mer eller mindre er borte, så er det likevel en lang rekke forbedringer, som umiddelbart ser ut til å berettige den tredje utgivelsen.


Xboxlife Share!


Co-op spilltypen Spec Ops vender tilbake til Call of Duty-serien i forbindelse med Modern Warfare 3. Og under dette års Gamescom fikk vi mulighet for å prøve det ut. Da vi kom inn til spilløkten fikk vi vite, at det ikke umiddelbart var noen tidsgrense på det, men at man bare spilte inntil man døde - derav det fulle navnet på spilltypen, nemlig Spec Ops Survival.

Likt som man tidligere har sett i en masse andre spill, eksempelvis Gears of War 2 og diverse spill, hvor det er en ”Zombie”-spilltype, så fungerer Spec Ops Survival på den måte, at man skal gjennomføre en rekke forskjellige ”waves” av angrep – dette kan man gjøre enten alene eller sammen med en venn. Hver gang man skyter en fiende, tjener man penger, som man etter den første waven kan bruke i en slags butikk i selve spillet. I denne butikken kan man kjøpe ammunisjon og alle de forskjellige våpen, som man kjenner fra Call of Duty, og kan på den måte få tak i bedre våpen, samtidig som man kommer lenger og lenger inn i spillet.

Nettop oppgraderingen av våpnene er en viktig ting, når man kommer lengere inn i Spec Ops Survival. Fiendene begynner selvsagt å komme i større mengder og blir mere og mere sofistikerte. Eksempelvis kommer det i wave 5 to kamphelikoptere, som man skal skyte ned, senere møter man fiender og hunder med påmonterte bomber, som eksploderer, når de dør. Den siste wave jeg fikk lov til å prøve, var den tiende. Her møtte vi en gammel kjenning fra Modern Warfare 2, nemlig den pansrede Juggernaut. Jeg fikk vite, at det var et ”uendeligt” antall waves – og da jeg egentlig synes at ”uendelig” lyder rett og slett vilt ut, fikk jeg produceren fra Sledgehammer til å bekrefte det under et interview dagen etter – jo, det er et uendelig antall waves. Dermed er det lagt opp til en umåtelig omgang gaming. Det er en mulighet for å spille på flere forskjellige vanskelighetsgrader, men presis hvor mange det var, kunne jeg dessverre ikke se.


Xboxlife Share!


Spec Ops Survival gjør bruk av de banene, som også er tilgjengelige for den normale multiplayerdelen av Call of Duty: Modern Warfare 3. Det betyr også at når det fremover kommer nye baner, så vil en del av dem – altså de baner som passer til Spec Ops - vil også bli spillbare i Spec Ops Survival.

Spiller man sammen med en venn, er det en rekke fordeler i forhold til å spille alene. Selvfølgelig er det alltid morsommere å spille litt sammen med andre, men man får også mulighet til å gjennopplive hverandre. Hvis man skulle være så uheldig å dø – så kan man dele penger med sin co-op partner, så man eventuelt kan utligne forskjellen, hvis man spiller sammen med en mindre erfaren Call of Duty-spiller.

Det er ingen tvil om, at Spec Ops Survival kan bli ganske morsomt i lengden. selv om jeg var alene, så koste jeg meg enormt. Da jeg spilte sammen med en representant fra Activision, sier det litt om hvor moro det er, hvis man spiller det sammen med en kamerat. Dessverre er det kun mulig å spille Spec Ops med opp til 2 spillere – her ville det ha vært gøy hvis det var mulig å spille som for eksempelvis 4 spillere samtidig.


Xboxlife Share!


Der er selvsagt ikke den store nyskapelsen i den måten de har lagd Spec Ops Survival på, det er jo reelt bare en ”Horde”- eller Zombie-spilltype, som i stedet gjør bruk av omgivelsene, som er til rådighet i Modern Warfare 3. Men ikke desto mindre, så var det meget underholdende å spille det, og det er jo i bunn og grunn det viktigste.

Se Call of Duty: Modern Warfare 3 Spec Ops Survival traileren her.
Screenshots (10)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Call of Duty: Modern Warfare 3 – Spec Ops Survival
Utvikler:
Utgiver:
Plattform:
Spillere:
Utgivelsesdato:
--
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her