FIFA 13

14. september 2012 22:10 | Kommentarer (4) | Syver Olesen

FIFA 13 demoen ble endelig lansert på tirsdag og etter et par timer med demoen er jeg klar for å dele mine inntrykk om endringene og demoen generelt. Det ble virkelig ikke like stort som ifjor.

Årets demo ligner svært mye på Fifa 12 ved første øyekast; menyene er basert på den samme horisontale linjen med bokser som viser valgmulighetene dine. I demoen har du dog ikke mange muligheter, og den eneste funksjonen som virkelig er låst opp er avspark-modusen. Ellers har du muligheten til å få lese litt om endringene i andre funksjoner som Ultimate Team og Karrieremodus. Dette er ikke noe overraskende akkurat, og det er avsparkmodusen vi vil snakke om i dag.

Det er selvfølgelig selve kampmotoren som er spennende, men det er dessverre ikke like store og bemerkelsesverdige endringer i år. I fjor fikk vi prøve ut den nye fysikkmotoren som, til tross for sine mange feil, var et stort steg i riktig retning. Denne fysikkmotoren er blitt forbedret i årets utgave, men det er ikke noe man merker så mye til; spillerne beveger seg på samme måte som i fjor, og de kolliderer veldig likt. Det er dog blitt fjernet en del kollisjons feil, men kollisjons feilene fra Fifa 12 var ikke så altfor mange og de kom relativt sjeldent så det er ikke sannsynlig at du merker noen stor forskjell.

Vi skal dog ikke dvele for mye over det, for det er blitt lagt til flere ting i spillmotoren. Først og fremst så har intelligensen til medspillerne dine blitt forbedret en hel del. De ser større og flere muligheter i angrep, noe som sender dem oftere på løp fremover på banen og inn i åpne rom. I tillegg oppfatter de raskere om de står i offside. I løpet av et dusin kamper kom jeg kun i offside to-tre ganger. På mange måter føler jeg at de kan ha blitt litt for intelligente, men på andre måter er dette veldig forfriskende. Angrepsflyten har blitt forbedret, og det er mye lettere å spille pasningsfotball. Dette var problematisk tidligere, og da spesielt i forhold til andre spillestiler.

Selv om angrepsflyten har blitt forbedret så må du ikke sukke over enda vanskeligere forsvarsspill; det er fortsatt en liten utfordring som gjenstår. Første-touchen til spillerne har også fått en overhaling, og det vil nå oppstå flere situasjoner som ikke har oppstått før. Spesielt høye baller er blitt vanskeligere å kontrollere, noe som fører til at raske kontringer er vanskeligere å utføre. I det vanlige bakkespillet er det ikke blitt så mye annerledes, men du kan få gjort pasningene dine mer avansert med mer kontroll på første-touchen. Dette er noe du må venne deg til, for selv etter en god del kamper har det blitt få gode toucher. Løpepasningene er det ikke noe å pirke på, for det går strålende; medspillerne løper selv uten at jeg må be dem om det og de har virkelig fått en større målteft. Likevel føler jeg det som om jeg spiller en oppdatert FIFA 12-versjon og ikke et splitter nytt fem hundrekroners spill.

Spillerne forbedrer seg og forverrer seg ettersom tiden går i det virkelige livet, og alle spillere vil få en formkurve. Selv om dette ikke virker som noe stort, så kan det bli det når det først blir prøvd ut i full størrelse. Du kan få spille med fem lag, og så langt har jeg sett en spiller gå opp hele fem poeng i form, noe som førte han opp i 85 istedenfor 80. Og tro meg, dette kan bety en god del.

Demoen har vært tynn i forhold til innhold i år, men jeg vet at det finnes mer der ute. Det skal være en mulighet til å ta over landslag i karrieremodus samt at det skal finnes en VM-lignende cup. I tillegg er Ultimate Team blitt overhalt i forhold til design. Ikke noe som sjokkerte meg, da EA tjener en hel del på Ultimate Team.
Etter at de introduserte store endringer i Fifa 12 var det skuffende med så få endringer i selve spillmotoren i år. EA har fått mye kritikk for at FIFA ikke har endret seg noe særlig gjennom årene, og selv om det ble en stor total-omvending i fjor så er det ikke blitt noen særlige endringer i år. Man skulle tro at de ville fortsette med store forandringer, men dessverre føles ikke dette når man kun har spilt avsparkmodusen.

FIFA 13 er tilgjengelig i Norge 28. september, og vi i Xboxlife.no vil selvfølgelig ha en komplett anmeldelse ute rundt den tiden.
Screenshots (21)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
FIFA 13
Utvikler:
Utgiver:
Plattform:
Spillere:
Utgivelsesdato:
--
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her