Serious Sam Double D XXL

5. februar 2013 14:59 | Kommentarer (1) | Syver Olesen

Serious Sam har gått tilbake til 2D-formatet, og han drar med alt det vi forbinder serien med. Mye treffer bra, men noe henger litt etter.

Han er kjent for sin enkle livsstil, og ikke akkurat dype tanker. Han er tilbake med sin maskulinitet, og selvfølgelig har han tatt med seg våpen. Masse våpen. Alt dreier seg om skyting, og egentlig ikke så mye mer enn det. Flere har prøvd seg på Serious Sam-serien, men når det kommer til 2D-formatet så er det Mommy's Best Games som står for all skytingen. De mestrer dette svært bra, og som i Serious Sam 3: BFE så kjører spillet svært bra. Det ser ganske fint ut også. Vi er tilbake i ørkenen, og de egyptiske ruinene, og historien er omtrent den samme som i Serious Sam 3: BFE. Omgivelsene har gode farger, til tross for at vi faktisk er i ørkenen. Vi får også en del endringer i fargekartet, da vi trer inn i litt mørkere ruiner hvor fargene blir kaldere. Det er en fin forandring, og det passer godt for øynene. Omgivelsene og plattformene er ganske gode, og det meste er detaljert ganske fint. Alle fiendene er jo også i miniatyrutgave, men likevel har de fått sine karakteristiske trekk inn. De har også prøvd å klemme inn humoren til Serious Sam, men den blir mye svakere og ganske tam. Stemmeskuespillet er ikke like kraftig som i FPS-utgavene, og spillet mangler skikkelig skuespill for å få frem de morsomme punktene.

Det tar ikke lange tiden før de kommer. Fiendene altså. Det er jo Serious Sam vi snakker om. Og som alltid kan du regne med rundt 20-25 fiender på et og samme sted. Gjerne fler enn det og, men da begynner du å slite. Det er her moroa ligger; med 20 fiender rundt deg, og selv om du egentlig ikke kan se deg selv, så har du kontroll. Det er ikke vanskelig, du vet hva du skal gjøre, og du klarer det ikke minst. Det er som om du spiller på autopilot, og det har både gode sider og dårlige sider. Det er ikke mye nytt fra starten av, men det er et flott avbrekk fra andre litt mer kompliserte spill. Du går inn, skyter en haug med ting, og så går du ut igjen. Verre er det ikke, og verre blir det ikke med det første. Kontrollene er lette og venne seg til; du løper med venstre stikke, mens du sikter med høyre stikke. Å sikte kan være litt irriterende, spesielt hvis tommelen din er veldig svett og du har allerede mistet de små gripeknottene på stikken din. Ellers er det ikke noe problem, for du har nemlig god kontroll over siktingen helt ned til hver minste finjustering. Selvfølgelig, du må lære deg selv litt opp i dette for å bli verdensmester. Mesteparten av tiden vil du uansett bare vigle frem og tilbake i håp om at du får dekket angrep fra alle kanter.

Serious Sam Double D XXL har noen gode forbedringer, og noen tillegg fra Serious Sam 3: BFE, for eksempel. En av de største tilleggene er muligheten til å oppgradere og «stacke» våpen. Oppgraderingene er simple, og ikke så altfor mye å se etter på de første levlene. Du kan f.eks få en oppgradering som gir deg muligheten til å gli i luften hvis du skyter med pistolen. Dette er ganske fiffig hvis du slåss mot kamikazer eller bakkefiender generelt.

Å «stacke» våpen er det beste ved spillet, uten tvil. Dette gir et helt nytt aspekt og syn på hele skytingen. Det vil si, du vil få enda mer action inn i spillet og mye mye mer skyting. Å stacke våpen vil kort sagt si at du setter dem opp på hverandre. Jepp, du fester to våpen sammen slik at du skyter dem samtidig. Og du kan stacke alt. Det er dessverre litt få våpen i starten av spillet, men du vil fort få deg en 6-våpens-pistol hvis du orker. Dette kan brukes taktisk, men for min del var det morsomst å bare stacke alt sammen og se hvor dødelig det gikk an å bli. Man kunne bli svært dødelig, viste det seg.

Serious Sam Double D XXL kan komme med mye moro. Spesielt hvis du har en venn. Vennen din kan bli med, og jeg kan se for meg morsomme scenarioer, slik som i Rayman: Origins, bare med våpen. Om de dog klarer å holde på interessen er vanskelig å si, for det kan bli ganske ensformig etterhvert. Jeg hadde lyst til å spille mer enn de 6 levlene vi fikk lov å teste, men om jeg hadde klart alle uten å kjede meg er en helt annen ting.

Serious Sam Double D XXL lanseres 20. februar på Xbox Live Arcade.
Screenshots (10)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Serious Sam Double D XXL
Utvikler:
Utgiver:
Plattform:
Spillere:
Utgivelsesdato:
--
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her