UEFA Euro 2012 anmeldelse

| Kommentarer (0) |

Så er det dags igjen. Enda en sluttrunde skal til å begynne, hvilket er ensbetydende med enda et FIFA spill fra EA Sports.

Ja, det er nesten samme intro som til FIFA 12 anmeldelsen fra oktober i fjor, og med god grund, for UEFA Euro 2012 er også samme spill. EA har etter flere år lyttet til sine kunder, hvilket betyr at dette års sluttrundespill ikke kommer i et grønt DVD cover, men kan kun kjøpes som utvidelse til FIFA 12 via Xbox Live Marketplace.Det er selvfølgelig vanskelig å anmelde en spillutvidelse uten å gjenta seg selv, for på gameplay siden er det ikke endret mye. Keeperne er muligens blitt en anelse bedre, ballen hopper litt mer realistisk rundt og en velplassert tackling gir meg fortsatt blåmerker. Med andre ord de tre store forbedringer som ble introdusert i FIFA 12; Tactical Defending, Precision Dribbling og Impact Engine er alle uberørte, hvilket betyr at gameplayet i Euro 2012 er stort sett identisk med ditto i FIFA 12.

Grafisk er det så vidt jeg kan se gjennom den grå stær ikke skjedd den minste endring, men det gjør i min optikk heller ikke så mye. Så lenge det som foregår på skjermen ligner en omgang fotball (og det gjør det), så kan jeg godt leve med gjenbruk av fjorårets polygoner, teksturer og lyseffekter. Lyden er ikke overraskende enda et gjentagelsestegn. Publikum jubler, plystrer og synger avhengig av hva som foregår på banen. Skru endelig opp, det er fortsatt en super lydkulisse, som underbygger stemningen av å befinne seg midt i en heksegryte.

For ytterligere detaljer ang. de forgående avsnitt, vil jeg anbefale å lese Xboxlifes FIFA 12 anmeldelse fra oktober 2011.Noe nytt må det da være i Euro 2012, er det sikkert noen som sitter og spør inn i skjermen akkurat nå, og til de mennesker kan jeg kun si to ting; la vær å snakke med deg selv, folk tror bare du er gal, og ja, det er naturligvis litt nytt i posen fra EA Sports. En ganske utmerket EM turnering, hvor man både skal gjennom gruppespillet og knockout fasen før EM trofeet kan løftes i været. Utover å spille denne turneringen mot computermotstandere, kan den også gjennomføres online. Forskjellen er, at i offline, spiller man mot de ekte langene fra de respektive puljer, hvor man i online delen nok må forvente å møte det ene topplag etter det andre. En fet feature, som godt kunne vært gjort en anelse bedre hvis man kunne tatt sitt Expedition-lag online.Ditt Expedtion-lag er det du selv bygger opp i den ”nye” Expedtition spilltypen. Nye i gåsetegn for helt ny er den ikke (selv om pressematerialet fra EA sier noe annet). FIFA Street spillere kjenner den under navnet World Tour. Expedtion og World Tour er ikke helt identiske, men det er tydelig hvor inspirasjonen til Expedition kommer fra. Ved starten av Europa ekspedition velges en lagkaptein. Det kan være hvem som helst. Wayne Rooney, Johan Troest Davidsen eller en Virtual Pro, valget er helt fritt. Til gjengjeld vil resten av laget blir fylt opp med reservespillere fra de lavere rangerte europeiske nasjoner innen turen går rundt på den europeiske fotballscene, hvor hvert landslag skal beseires tre ganger. Hver seier avslører en flik av et stort bilde, og gir samtidig mulighet for å bytte en spiller fra Expedtion-laget med en tilfeldig spiller fra det beseirede laget. Første seier gir en reservespiller, enten en utskiftningsspiller og tredje seier en stamspiller. Interessant liten spilltype, som dessverre ikke er integrert med onlinedelen av Euro 2012, hvilket ellers kunne ha forlenget levetiden betraktelig. Som det er nå blir det hurtig trivielt å skulle beseire alle lag tre ganger, bare for å bli belønnet med et bilde. Halvveis gjennom ekspedisjonen er laget så sterkt besatt at det kun er de aller beste landslag som fortsatt kan yte nevneverdig motstand. Synd, for Expedition har ellers samme potensiale som FIFA Streets World Tour.For folk som vil ha en utfordring følger her litt godt nytt; Challenges er tilbake. Foreløpig med utfordringer fra kvalifikasjonen til EM 2012, men EA har lovet, at det vil komme mange flere, når først hovedturneringen skytes i gang i starten av juni. Man skal nok ikke regne med mye nyt fra denne fronten etter turneringen er avsluttet.

Stor ros til EA for å utgi dette års sluttspill som en spillutvidelse, men når det er sagt, så kunne de med det litt magre innholdet ikke gjøre annet. Selve gameplayet er like så underholdende som i storebror FIFA 12, men holdbarheten når slett ikke de samme høyder. Når alt er sagt og skrevet sitter man tilbake med en fornemmelse av at denne utvidelsen ville se mer attraktiv ut med en pris på 1200 Microsoft Point i stedet for de nåværende 1800.Skrevet av Nicolai Ingemansen for Xboxlife Danmark, oversatt av undertegnede.
Screenshots (12)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
UEFA Euro 2012
Utvikler:
EA Canada
Utgiver:
EA Sports
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1-4
Utgivelsesdato:
24-04-2012
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 3
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
9.0
Grafikk:
8.0
Holdbarhet:
6.5
Online:
8.0
Overall: 8.0 / 10
Brukerscore