Angry Birds Trilogy anmeldelse

| Kommentarer (3) |

Fenomenet Angry Birds er endelig kommet til Xbox 360. Spillet fungerer perfekt som et mobilspill, men hvordan fungerer det som konsollspill? Les anmeldelsen av Angry Birds Trilogy her.

Angry Birds spillene er noen av de mest populære spill overhodet for øyeblikket – de er f.eks. blitt downloadet over 12 millioner ganger til iPhone, iPad og iPod Touch. Spillet har kommet på stort sett alle plattformer man kan tenke seg, f.eks. Android, Nintendo 3DS, Windows Phone, Google Plus, Facebook, Blackberry, Mac OS X, Windows, PSP og MeeGo – bare for å nevne noen. I alt spiller mer enn 1 millard spillere rundt omkring i verden Angry Birds.Nå er finske Rovios populære spill kommet til Xbox 360 i form av Angry Birds Trilogy, som inneholder de tre best selgende Angry Birds spillene; det klassiske Angry Birds, Angry Birds Seasons og Angry Birds Rio, inkl. de siste års utvidelser til disse tre spill, pluss 19 nye eksklusive baner til Trilogy utgaven. Disse 19 nye baner blir først tilgjengelige når man klarer alle de originale banene – og det resulterer i mer enn 700 baner og mange, mange timers spill. Men hvor er Angry Birds Space?

For de tre spillere i Norge som enda ikke kjenner Angry Birds kan jeg kort fortelle at noen onde grønne griser har stjålet fuglenes egg, og det finner fuglene seg naturligvis ikke i. Man skal nå med en slynge skyte forskjellige typer fugler etter grisene, som er plassert på noen bygninger og andre strukturer bygget av tre, glass og andre materialer, for å slå dem ihjel, så fuglene kan få deres egg tilbake. Det er simpelt, underholdende og det er akkurat den formelen som har vært med til å gjøre Angry Birds spillene så uhyre populære.

Man har forskjellige typer av fugler og de har hver deres styrker og svakheter. Noen av fuglene er ikke særlig effektive mot f.eks. hardere materialer, mens andre kan kaste bomber, dele seg i tre mindre fugler og sette ekstra fart på seg, så de kan gjøre større skade enn normalt.Angry Birds Trilogy kan spilles med både joystick og med Kinect sensoren – og anbefalingen herfra er helt klart at man lar Kinect sensoren bli oppe på tven i upåslått tilstand. Spillet fungerer fint med joystick, hvor man med venstre stick trekker tilbake i slyngen og med et trykk på A, sender fuglen avgårde. Styringen med Kinect sensoren er direkte forferdelig. Det er utrolig vanskelig å skyte presist og det fungerer bare ikke.

Grafikken i Angry Birds Trilogy er virkelig flott. Angry Birds universet ser flott ut i HD på sin tv og det hele kjører fint og flytende. Lydsiden er meget lik mobilutgivelsene, med et hyggelig lite soundtrack og passende og gakkede lydeffekter fra fuglene, og når man smadrer bygningene som grisene befinner seg i.Man kan spørre seg selv om, hvem Angry Birds Trilogy henvender seg til – spesielt nå hvor de 19 nye banene er gjemt bak mange timers spill, da de som nevnt tidligere, først blir låst opp når man har klart alle de originale banene. Noe annet er prisen. Greit nok blir Angry Birds Trilogy solgt til en billig pris på rundt 250 kr, men hvorfor skal man betale den prisen, når alt innhold på disken (minus de 19 nye banene), kan fås for 18 kr på iPhone og for 54 kr. på iPad. Har du en Windows Phone koster det orginale spillet deg 7 kroner. Hvis det var inkludert noe nytt (og ikke bare online leaderboards og 19 baner, som er gjemt bak mange timers spill), kunne prisen kanskje rettferdiggjøres – eller hvis spillet hadde vært utgitt på Xbox Live Arcade til f.eks. 1200 MSP, så hadde det vært en helt annen sak.

Når det er sagt, så er Angry Birds Trilogy fortsatt et underholdende spill. Gameplayet er akkurat like fengende som det hele tiden har vært, det er mange dager, ja tilogmed uker, med spilletid gjemt på disken og grafikken ser virkelig lekker ut på en HD tv. Om du skal gå ut og bruke 250 kr på Angry Birds Trilogy er vanskelig å si, men hvis du savner å sitte i sofaen en regnfull høstdag med hele familien, og spille et av de mest fengende og underholdende spill for tiden, kan Angry Birds Trilogy være svaret for deg.Skrevet av Palle Havshøi-Jensen for Xboxlife DK, Oversatt av undertegnede.
Screenshots (11)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Angry Birds Trilogy
Utvikler:
Housemarque
Utgiver:
Activision
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1
Utgivelsesdato:
28-09-2012
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 3
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
8.0
Grafikk:
8.5
Holdbarhet:
9.0
Online:
0.0
Overall: 8.0 / 10
Brukerscore