Fallout: New Vegas - Honest Hearts anmeldelse

| Kommentarer (1) |

På nasjonaldagen vår kom nyeste kapitel i Fallout: New Vegas, en reise blant innfødte og hvitbeina briter.

Når det kommer til Fallout serien så er jeg det man kan kalle blodfan, så når jeg hørte at Fallout: New Vegas skulle få enda flere tilleggspakker, og at den nyeste ville komme ut denne uken, så fløy jeg rundt oppunder taket som en Cazador. (flygende dyr fra New Vegas)

Pakken som er en den første av 3 som kommer ut nå i sommer heter Honest Hearts, og sender helten vår til stedet Zion som man finner nord på kartet over New Vegas. Det har kommet en pakke tidligere som het Dead Money som da var den helt første.

Zion er et sted få ville reist til av fri vilje, stedet har høye fjellskråninger på alle kanter og er et utrivelig og varmt sted med en del forskjellige fiender. Man starter historien sammen med en gruppe handelsreisende (Happy Trails Trading Company ) som er på vei gjennom området da de plutselig blir angrepet av en gruppe som kaller seg The White Legs. (Det som kjennertegner disse krigerne er overraskende nok at alle har hvite bein). Alle i gruppen jeg er sammen faller om å dør en etter en, og jeg blir stående igjen alene og ikke vet helt hva jeg skal gjøre i dette ukjente landskapet.Etter å ha vandret et lite stykke møter jeg på en rar indianer lignende skapning med baseball caps og fjær i lua, han forteller meg om en mann som heter Joshua Graham som er leder av stammen han tilhører. Han er visst også fra stedet utenfor, akkurat som meg. Jeg velger å slå følge med denne indianeren som skal vise meg veien til Joshua Graham. Mens vi går forteller han meg om historien til stedet, og om alt mulig annet rart han kommer på i farten om ting vi ser. Han er en skikkelig skrulle, men det skal vise seg at han blir enda verre. Vi finner fram til leiren hans etter en noe lang gåtur og jeg får snakke med Joshua. Det viser seg gjennom hans fortellinger at han er The Burned Man som det går mange legender om blant Legions hæren i New Vegas. Joshua sender meg videre til en mormonsk misjonær som heter Daniel som lever sammen med stammen The Sorrows. Sammen med meg på turen for jeg denne skravlefanten Follows-Chalk som er medlem av stammen The Dead Horses. Han er virkelig en rar skrue han her Follows-Chalk, han snakker i et sett og ingenting gir særlig mening. Fikk meg en god latter av den karakteren, men samtidig så blir han ekstremt slitsom etterhvert også. Dette er det jeg vil fortelle av historien for ikke å ødelegge selve historie delen for dere.Men det er en del andre ting man kan fortelle om i denne pakken som også kanskje er litt spoilers, men det blir jo alle anmeldelser på godt og vondt. Honest Hearts har glemt en del ting som jeg setter veldig stor pris på i Fallout universet. Kan starte med det jeg finner mest irriterende, og som jeg regner med vil komme til å irritere mange andre også som ikke leser denne anmeldelsen. Siden dette er Fallout så ligger det jo alltid mye loot, våpen, medisiner, mat og rustninger overalt som tar mye plass i den overdimensjontelle ryggsekken man faktisk har i dette spillet. Når den så er full så har man lyst til å selge unna noe av dette for å få caps eller annen valuta, men det viste seg å bli et problem. Den første jeg fant som kunne kjøpe noe var denne misjonæren, men han hadde bare 126 caps og man får ikke solgt mye for den mengden med caps. Han hadde også veldig lite å handle så etter å ha kjøpt den ammunisjonen han hadde så kunne jeg vel selge for 500 caps, og det holder ikke.

Så etter langt om lenge og lenger enn langt med mye irritasjon så finner jeg ut helt på slutten av spillet at Joshua faktisk kan kjøpe ting. Dette er noe han burde ha opplyst om litt tidligere syns jeg, da jeg hadde kastet fra meg store mengder med brukbar loot for å få plass til de bedre gjenstandene. Og det var det, det finnes faktisk ikke flere man kan handle hos og det er veldig irriterende. Om ikke det var irriterende nok så har man med seg en kompanjong gjennom spillet (to forskjellige), men når de ikke lenger vil være med deg så dumper de da bare det jeg har samlet hos de i min ryggsekk så jeg får problemer med å gå. Og selvfølgelig det er jo ingen som kan kjøpe skrapet mitt i nærheten så jeg må kaste mesteparten. Og enda mer irritasjon fremtrer når jeg på slutten av spillet får med meg Joshua som kompanjong, og han ikke vil bære noe i det hele tatt eller kjøpe noe. Så her vet jeg faktisk ikke hva utviklerne har tenkt på, for de burde jo vite at folk er psykotiske samlere i Fallout, eller hvertfall er alle jeg kjenner det.En annen ting er at kompasset ditt fungerer jo nesten ikke i det hele tatt i denne pakken siden det er så store forskjeller på høyder så man vet jo egentlig ikke hvor kompasset peker, som igjen vil si at man kikker på kartet 10 ganger mer enn det som burde vært nødvendig. (Dette er jo også et generelt problem i Fallout, men man merker det mye bedre i denne pakken) Og om man vaser rundt på en høyde og så ned en fjellskrent, og så er man visst helt på avveie så man må finne fram kartet igjen, og slik foregår det en stund før man faktisk finner fram til dit man skal. Hulene også er helt idiotiske i denne pakken, jeg gikk inn i en hule som het Yao Guai Cave, og forventet å finne mange av disse bjørnelignende skapningene. Så jeg snek meg rundt der inne siden jeg hadde erfaring med stappfulle huler av Death Claws fra New Vegas, men den gang ei så fant jeg hele 3 stk som alle var i samme rom. Disse drepte jeg uten store problem, og valfartet over hele hulen for å finne flere Yao Guaier, men de fantes ei og det samme gjaldt det for loot som pleier å ligge i disse hulene, det fant man heller ingenting av. Så skuffet som jeg var måtte jeg traske ut av denne hulen igjen.

Det er 3-4 oppdrag også som ikke gir noen mening for først sies en ting, og så da for å fullføre oppdraget så må man gjøre det stikk motsatte. Det gjorde meg veldig forvirret, og jeg kastet bort mye tid på lete etter det oppdragsgiver egentlig sa jeg skulle gjøre/finne.

Er man av typen som er glad i å rote rundt i hus og lete etter gjennstander, da er ikke dette pakken for deg. Jeg tror det er ca 4 hus i hele pakken og 8-10 campingvogner, ellers er det bare villmark og fjell så langt øyet ser. Og det er veldig vanskelig å finne fram, som jeg har vært litt inne på, fordi alt er så og si likt, og man har ikke mange holdepunktene å forholde seg til så man vet hvor man faktisk er.Når det gjelder våpen i pakken så får man noen kule våpen som en .45 pistol og ett gevær som ser ut som geværet Thompson fra andre verdenskrig. Men det er mye dritt våpen og for å si det rett ut, mye våpen med gift som spyd, økser, gauntleter og andre ting. Man får også en tomahawk som kan kastes, denne er jo litt kul da og du vil få mange av den gjennom spillet så sant du finner en smart løsning på bæreproblemet. Det finnes noen rustninger, men ingen spesielt kule, mesteparten er stamme rustninger som truser med litt fjær. Noen nye matretter får man også som en kopp med kaffe og Wasteland Tequila, men det er ikke noe som kan skrytes opp i skyene akkurat. Eneste grunnen jeg vil si at er verdt å kjøpe denne pakken er at du får 5 nye levels og at du får 9 nye perks, achievementene er super lette siden de følger historien så der er du dømt til å få alle 140 G. Sant to av dem krever enten en til gjennomspilling, som du mest sannsynlig ikke har lyst til. Eller du kan loade spillet før siste oppdrag starter for å få full pakke.Konklusjon
Honest Hearts er en ganske så kort pakke til Fallout: New Vegas, jeg brukte ca 3 timer på å pløye meg gjennom den. Mulig det er et par oppdrag jeg ikke har fått med meg, men det får heller være siden de ikke er så veldig interessante likevel. Honest Hearts har egentlig ikke noe nytt å by på, bortsett fra 5 nye level ups og 9 nye perks. Det er en lite underholdene pakke og den er meget forvirrende. Det er fortsatt en del bugs og glitches også, som folk som setter seg fast i vegger osv, og at spillet låser seg, slik man har blitt vandt med ellers i New Vegas. Men det har blitt litt bedre med den nyeste patchen som kom før Honest Hearts. Våpnene som følger med er stort sett kjedelige og samme med rustningene. Skal du absolutt kjøpe pakken så må det være for level ups, perks og de lette achievementene som følger med. Ellers er du en looter som meg så kommer du til å bli meget skuffet da det er få muligheter for å selge og bære med tingene du finner. Det er heller ingen musikk i spillet og man blir forfulgt av en indianer som snakker høl i huet på deg.

Håper de finner litt av sjelen til Fallout 3 i de neste to DLC pakkene
Screenshots (7)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Utvikler:
Obsidian Entertainment
Utgiver:
Bethesda Softworks
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1
Utgivelsesdato:
17-05-2011
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 18 Narkotika Skremmende Sterkt språk Vold
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
4.0
Grafikk:
7.0
Holdbarhet:
3.5
Online:
0.0
Overall: 4.0 / 10
Brukerscore