Tour de France 2011 anmeldelse

| Kommentarer (5) |

Tour de France er kjent som verdens største og tøffeste sykkelritt, der alle har et felles mål. Å vinne den gule trøya. Men fungerer rittet like bra i spillform?

Le Tour de France. Bare smak på ordet med en fransk aksent. Enhver sykkelinteressert vil få vann i munn, der man sitter foran TV-boksen og heier intenst på sin rytter. Men hvordan vil verdens største sykkelritt gjøre seg som et videospill? Svaret får du her.En tur til Frankrike

Hvert år samles tusenvis av elleville fans seg for å se tjueen tunge etapper gjennom franske alper og gateveier. Tour de France er ingen lett oppgave, for her trenger man nemlig styrke, forståelse, gode lagkamerater og marginer på sin side. Ikke en jobb for en puslete kar, med andre ord.
Alle ryttere som er med i løpet har et felles mål. Å vinne den hederlige gule trøya, som er selve beviset på at man har vært den raskeste mannen på to hjul gjennom alle etappene.

I Tour de France blir du ført inn i rollen som en av rytterne på et av lagene som deltar i løpet. Alle lagene som er med i virkeligheten, finner du også her. Som alle andre, vil du forvente de originale navnene på rytterne og lagene, men her spiller Cyanide Studio deg et puss. De har faktisk ikke klart å få tak i de lisensierte navnene, noe som gjør at du må spille som Thor Hashovd, Andy Schlik eller Fabian Cuncellara, for å nevne noen eksempler. Aldri hørt om de? Du er ikke alene.
Det er skuffende at det offisielle TdF-spillet ikke klarer å få de originale navnene, noe som trekker kraftig ned på helhetsopplevelsen. En annen viktig sak er laguttaket. I det virkelige liv blir ni personen tatt ut på hvert lag, mens i spillet er det bare seks. Når man er i gang med å ta ut laget er det smart å tenke taktisk. Har du et lag med mange individer, går du for etappeseire, mens et lag med mange gode ryttere går for trøyene.
Le Tour de France er en konvertering av PC-spillet "Pro Cycling Manager, til konsoll. PC-utgaven er en hel del annerledes enn TdF. Man slipper å ordne opp i økonomien til laget, treningene og alt det relativt kjedelige kontorarbeidet, mens i TdF fokuserer man bare på løpet.Følelsen av å være en tilskuer

Hvordan man styrer spill i et løp er nokså kjedelig og lite interesserende. Man får så vidt styre noen bevegelser til rytteren sin, og det du ellers må gjøre er å holde følge med andre, bremse, ta det rolig eller spurte. Jeg følte at det var selve spillet som styrte for seg selv, og jeg var en vanlig tilskuer. Mest på grunn av de få valgmulighetene man kan foreta.
Selv om de fleste etapper bærer det samme preget, kommer det likevel noen få høydepunkter underveis, og det er sprint-og fjellpoeng. Tour de France består faktisk av mange punkter der man er nødt til å sette opp farten, noe som er godt å ha i blant.
I det virkelige Tour de France kan en normal etappe vare i flere timer, men i spillet har tidsklokka fått i seg Duracell-batterier. Hver etappe varer omkring tretti minutter, så Tour de France kan bli fort ferdig i din stue.
Det er viktig å ha gode lagkamerater og i tillegg være en selv. Du kan gi beskjeder hvis du trenger hjelp, eller bare spørre hvordan det går med de andre.

Spillet inneholder mange irritable småfeil her og der. En av de mest arge, er da en annen rytter tar posisjonen rett foran deg, tar fra deg plassen og nekter å flytte seg. Selv om de fleste ordene jeg skriver i denne anmeldelsen er negative, så skal jeg også fortelle om noen positive sider av sykkelspillet. Det er god ide å få hjelp av sine lagkamerater, og selv gi hjelp, og dette har utviklerne gjort på en god måte. Enda et eksempel som er et stort pluss i boka, er muligheten til å kikke bakover. Man får et kort og godt falkeblikk om hvor de andre ligger bak deg, til enhver tid.Skuffende grafikk

Det virker ikke som at Cyanide Studio har jobbet hardt med grafikken. Hver rytter har de samme ansiktene og kroppen, så det er nesten umulig å se forskjell. Den eneste hjelpen du får av spillet er lagdrakten.
Grafikken er faktisk så ille at det ser ut som Ivo Caprino og dukkene hans har vært på ferietur i Frankrike. Både rytterne og tilskuerne er like stive som en stokk, og gir ikke fra seg et eneste ansikts-eller kroppsuttrykk. Landskapet repeterer seg til de grader, noen eksempler er åkrer, traktorer og kuer som viser seg på hver etappe, fra start til slutt. Jeg skjønner hvorfor utviklerne ikke har satset mye på grafiske kvaliteter, men det hadde vært fint med mer gjenkjennelige personer og mer varietet.
Hvis du er en stor fan av gammel musikk fra Arkade-spill, så har du en god grunn til å kjøpe Tour de France. Nok en gang må jeg ty til ordet "repeterende". Det er den samme sangen som blir spilt om og om igjen, med et snev av Arkade lignende toner.

Et stort savn jeg hadde mens jeg spilte er muligheten til å velge og oppgradere sykkelen og utstyret sitt. Det hadde gjort TdF litt mer for alle, der man kan pusse opp sykkelen i sin egen stil.

Det finnes ikke mye holdbarhet i Tour de France, der grunnen er for få valgmuligheter. Utenom historiedelen, kan man spille gjennom hvilken som helst etappe man vil. TdF inneholder ingen flerspiller, noe som egentlig ikke er nødvendig heller.

Konklusjon

Le Tour de France er et dårligere alternativ til Pro Cycling Manager-serien. Spillet blir fort ensformig og kan være avansert for dem som ikke eier mye kunnskap innen sykkelverdenen. Hvis man vinner den gule trøya i virkeligheten får man heder og ære, men hvis man vinner den gule trøya på spillet, har man oppnådd seieren om å overleve 21 etapper i et gørrkjedelig spill.
TdF inneholder massevis av potensiale, og vi får se hvordan det går med det neste spillet i serien. Inntil da, skal spillet støves ned i skapet.


Screenshots (28)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Tour de France 2011
Utvikler:
Cyanide Studios
Utgiver:
Focus Home Interactive
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1
Utgivelsesdato:
01-07-2011
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 3
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
5.0
Grafikk:
3.0
Holdbarhet:
3.0
Online:
0.0
Overall: 4.0 / 10
Brukerscore