Daytona USA anmeldelse

| Kommentarer (2) |

Kan et arcade spill fra 1993 hevde seg blant bilspillene i dagens spillverden? Vi får se nå for her er anmeldelsen av Segas Daytona USA.

Daytona USA var på starten av 90 tallet det kuleste du kunne spille på arcade hallene over hele verden, det var en plastbil linket opp mot en stor skjerm. Du har sikkert sett disse på arcadehaller eller tivoli. På den tiden var Daytona det første spillet som introduserte filtered, texture-mapped polygons som igjen ga den beste og mest detaljerte grafikken på den tiden. Men klarer dette super spillet fra starten av 90 tallet å hamstre opp med nåtidens bilspill, selv de som kommer på arcade?Daytona USA holder stilen av å være et gammelt spill ganske bra syns jeg med firkanta grafikk, og midi toner både i lydbildet og musikken generelt. Det fremstår som veldig billig både i moduser og hvordan det hele ser ut, hadde jeg ikke fått dette ville jeg aldri ha kjøpt det for å si det med det samme. Men det er mange spill som likevel viser seg å være bra selv om jeg ikke kjøper dem så det er ikke noe kalkungaranti at jeg ikke kjøper dem.

Men vi kan starte med å fortelle om de mange modusene som er i dette spillet. Man har tilsammen hele 5 moduser + quick game og multiplayer. Grand Prix er gjerne der man starter, og her har man valget mellom normal, advanced og expert baner (disse gjelder også i alle andre moduser). Normal har 20 laps, advanced har litt lengre bane med 10 laps og expert har lengst bane med 5 laps. Har ikke så mye å si hva man velger for banene er ganske kjedelige uansett. Er ikke så mye som skjer i grand prix, poenget er egentlig bare å komme seg først før tiden går ut, og har ikke noe å si hvor mange runder du har kjørt når tiden går ut, bare du ligger først så vinner du. Musikken i denne modusen er veldig slitsom, det er bare en låt, og litt som en teckno låt så sies de samme ordene om og om igjen, Daytona, keep running. Daytona, keep Running. Daytona, keep Running. Daytona, keep Running. Daytona, keep Running. Daytona, keep Running. Daytona, keep Running.
Som du kanskje skjønner blir dette hjernevaskende og forferdelig plagsomt etterhvert.En annen modus i spillet er Karaoke, her kjører man alene på bane av eget valg, mens en av fire låter spilles, og teksten kommer opp på skjermen som på karaoke, og man kan være med å synge om man ønsker dette. Man trenger ikke kjøre heller om man heller bare vil synge, man kan stå helt stille på banen og synge. Må si at dette må være en av de teiteste moduser jeg har sett i et bilspill noensinne, og ser for meg folk sitte på arcadehallene på 90 tallet og synge, mens de har betalt 10 kr for dette spillet.

Challenge mode er vel det som er interessant i Daytona USA, du har 30 challenges å gå gjennom for å vinne modusen. En av challengene er feks å kjøre forbi 3 biler i løpet av 20 sekunder, eller å nå 315 km/t på 30 sekunder. Ting som dette. Det er 10 challenges per normal, advanced og expert vanskelighetsgrad. Men de er ikke vanskelige noen av dem.Survival: Her skal du kjøre så mange runder som mulig ut av 80, du får ny tid ved å kjøre over checkpoints, ikke bremse i svinger og kjøre forbi andre biler. Du starter på 240 sekunder, og får 1 sekund for å ikke bremse og kjøre forbi folk, og 8 sekunder for checkpoint så du mister fort tiden din. Tror jeg klarte 16 runder.

Timetrial: Denne sier seg vel selv siden den er i mange bilspill, og er litt det samme som survival. Prøv å overlev banen ved å nå checkpoints for å bygge opp tiden ytterligere.

I multiplayer så kan du velge hvilken modus av de over du vil kjøre, og overraskende nok var det faktisk mange som spilte dette spillet online. Jeg havnet sammen med en gjeng på 7 personer med det samme, og 8 er maks så vi startet med en gang. Er nok mange veteraner fra Daytona USA fra arcadehallene online for disse karene var flinke. Men vil du ha et lite bilspill som du spiller online så er dette en kandidat å se nærmere på.

Konklusjon

Daytona USA er et spill som burde holdt seg til 1990 tallet, det har ikke en sjans til å klare å underholde meg i det hele tatt nå nesten 20 år senere. Grafikken er utdatert, lydene er dårlige, og musikken som det finnes veldig begrenset av er et mareritt å høre på. Det eneste som er bra med spillet er challenge mode som kan være til tider underholdene, og ikke minst det faktum at jeg fikk 200 G i achievements i løpet av 60 minutter spilletid. Bortsett fra disse to tingene så er ikke dette spillet verdt megabytesene det rommer. Vil du absolutt ha det så vent til det kommer på tilbud.


Screenshots (5)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
Daytona USA
Utvikler:
Sega
Utgiver:
Sega
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1-8
Utgivelsesdato:
01-01-2011
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 7 Diskriminering
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
3.0
Grafikk:
4.5
Holdbarhet:
3.0
Online:
4.5
Overall: 4.0 / 10
Brukerscore