The Simpsons Arcade Game anmeldelse

| Kommentarer (5) |

Denne uken, fredag for å være mer nøyaktig, kom en HD remake av Konami`s gamle tittel The Simpsons Arcade Game. Vi har testet spillet, og her er vår dom.

The Simpsons Arcade Game er av en litt annen tidsalder enn spillene som lages i dag, når man starter å spille det kjenner man at man blir dratt tilbake til starten av 90 tallet. Spillet kom faktisk ut på Commodore 64 og Pc DOS helt tilbake i 1991, og har nå blitt relansert på Xbox 360 og kommer til Playstation 3 neste uke. Spillet er av den gamle typen sidescroller slåssespill slik som X-Men Arcade og Final Fight, man går nedover veien og banker alt som kommer mot en.

I The Simpsons Arcade Game kan man spille som alle de kjente kjære karakterene i familien Simpson, Marge, Bart, Lisa og Homer. Maggie er den eneste man ikke kan spille som, men hun er fortsatt en stor del av spillet. For den lille historien som er i spillet går nemlig ut på at Mr. Burns og Smithers har kidnappet lille Maggie, og familien Simpsons fotfølger de hvor en den homoseksuelle Smithers og onde Mr. Burns går, flyr eller kjører. Dette er hele historien i spillet, ellers møter vi også mange andre kjære karakterer fra spillet og mange som ikke er med i The Simpsons universet det hele tatt.Når man spiller har man fire muligheter til å ta ut sine fiender, man kan bruke X for å slå, A for å hoppe og så trykke X for å sparke, man kan plukke opp ting som ligger rundt omkring som tønner og steiner for så å kaste på fiendene, eller man kan plukke opp våpen som ninjastjerner, klubber og spretterter. I spillet har man også muligheten til å spille alene eller online coop sammen med 3 andre for å fylle opp hele familien. Bart har med seg skateboardet sitt som han også slår med og Lisa har med hoppetau som hun pisker fiendene sine med, Marge og Homer bruker hendene til å disiplinere sine fiender med.

Spillet byr ikke på mange utfordringer, og man har 40 credits som man deler mellom alle spillerne så man har så og si evig liv. Spillet har en varighet på ca 35 minutter om man spiller sammen med en person til, og vil nok klare det på 20-25 minutter om man spiller sammen med 3 til. Grafikken i spillet er omtrent som den var for 21 år siden, men pixlene har blitt litt renere. Stemmeskuespillet er av de samme skuespillerne som spiller i serien så det er jo bra, men det hele med historien og det de sier har ingenting med The Simpsons å gjøre. Musikken er ensidig og kjedelig, og blir etterhvert irriterende. Spillet låser også opp en Japansk versjon av spillet etter at man har rundet den amerikanske versjonen, jeg testet også denne men klarte ikke helt å finne ut hva som var så japansk med den. Samme med Survival egentlig som jeg tenkte var en Horde mode, men både Survival og Japansk versjon ser helt likt ut som hovedspillet så skjønte ikke helt greia der.Konklusjon

The Simpsons Arcade Game er nok et spill man ikke skulle gravd opp fra bunken av gamle spill, man kjenner virkelig at man kjeder seg når man spiller det i en halvtime som føles ut som et par timer fordi det er for langdrygt. Som sagt så har ikke spillhistorien noe med The Simpsons å gjøre, og jeg vil si det ødelegger troverdigheten til serien mer enn det gir oss mer av familien vi alle elsker. Spillet får et pluss for at det er 4 player online coop så man slipper å kjede seg alene, og ikke minst at Konami tør å gi gamere en sjanse til å oppleve sine gamle spillhelter på nytt i HD. Spillet fungerte kanskje på DOS og C64, men for mye har utviklet seg i spillindustrien til at det i det hele tatt har et fnugg av sjanse i 2012. Dette var en stor skuffelse, og er du ikke en av dem som elsket dette back in the days så hold deg langt unna, spillet har også en meget stiv pris på hele 800 MSP.


Screenshots (10)Se flere »
Kommentarer
Du skal være logget inn for å kunne lese og skrive kommentarer.
Spil Information
Cover
Tittel:
The Simpsons Arcade Game
Utvikler:
Konami
Utgiver:
Konami
Plattform:
Xbox360
Spillere:
1-4
Utgivelsesdato:
01-01-2012
Offisiell webside:
Besøk siden, trykk her
PEGI
PEGI 7 Diskriminering Vold
Xboxlife.no Karakter
Gameplay:
1.5
Grafikk:
1.5
Holdbarhet:
1.0
Online:
2.5
Overall: 2.0 / 10
Brukerscore